RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Варварство та помста: Британія відреагувала на ракетні удари по Польщі та Україні

У вівторок, 15 листопада, Росія здійснила масований ракетний обстріл території України - кілька ракет впали і на території Польщі, що призвело до жертв. На це вже відреагували топ-чиновники країн-членів НАТО, до яких входить і Польща.

Про це повідомляє CNN.

Міністр закордонних справ Великобританії Джеймс Клеверлі заявив, що Великобританія не поспішатиме з висновками про те, ким було випущено ракету.

Читайте також: Чи чекати на введення військ НАТО в Україну у разі активації 5-ї статті Альянсу: експерт дав чітку відповідь.

"Ми не поспішатимемо з висновками. Наша відповідь завжди ґрунтуватиметься на фактах", — заявив Клеверлі в середу у своєму виступі в британському парламенті, додавши, що розслідування інциденту очолить Польща.

Ця заява прозвучала після того, як генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив на прес-конференції в Брюсселі, що "за попередніми даними, інцидент, ймовірно, був викликаний українською ракетою ППО, випущеною для захисту української території від атак російських крилатих ракет".

"Але дозвольте мені прояснити, що це не провина України", - сказав Столтенберг. Він додав, що "Росія несе остаточну відповідальність, оскільки вона продовжує свою незаконну війну проти України".

У британському МЗС зазначили, що "єдина причина, через яку ракети літають у європейському небі та вибухають у європейських селах - це варварське вторгнення Росії в Україну". Також там назвали масові обстріли "помстою Росії Україні за успіхи на полі бою" та зазначили, що Кремль обрав тактику терору щодо України та її громадян.

Міністр оборони Великобританії Бен Воллес також заявив у середу, що не може спекулювати на інциденті з ракетою.

"Ми всі намагаємося встановити факти. Міжнародна спільнота працює разом, і я думаю, прем'єр-міністр Польщі ясно дав зрозуміти, що ми досягнемо прогресу, коли точно дізнаємося, що сталося", - заявив Уоллес.

Як повідомляв "Апостроф", військовий оглядач з Ізраїлю Давид Шарп вважає, що Польща не піде на конфронтацію з Росією.