RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Як посмажити шашлик і не зіпсувати його: п'ять головних правил

Травневі свята - улюблений час, коли багато українців планують відпочинок на природі, де не обходиться без смаження шашликів. Однак не всі знають, що цей процес має немало секретів.

"Апостроф" розповідає головні правила смаження смачного шашлику.

Якість шашлику може залежати від багатьох різних факторів, але є три основні правила, порушивши які, можна зіпсувати довгоочікувану страву.

Для шашлику вибирайте найкраще м'ясо

Перше і найголовніше правило для шашлику - слід якомога краще вибирати м'ясо. На приготуванні цієї страви економити не вийде, а найкращою частиною для шашлика є ошийок. Ця частина м'яса в міру жирна і соковита.

Побільше цибулі

Друге правило - під час маринування шашлику не треба шкодувати цибулю, її потрібно щонайменше 300 грамів на один кілограм м'яса. Ще один секрет приготування шашлику теж про цибулю - для цієї страви дуже важливий сік цибулі, а не нарізана кільцями. Досить перемішати м'ясо з цибульним пюре, посолити і поперчити, оцет додавати не можна!

Розмір має значення

Третє правило - не нарізайте шматки м'яса різної величини, оскільки для них потрібен буде різний час для приготування. Рекомендується нарізати м'ясо на шматки по 3,5–4 см. Якщо вони будуть меншими, то м'ясо вийде сухим, а якщо більшими, то погано просмажиться в середині.

Вся справа в дровах

Четверте правило - шашлик треба смажити на фруктових дровах - вишні, груші, яблуні. Приміром, при горінні соснові дрова виділяють канцерогени, які є небезпечними для здоров'я.

На шампури нанизувати треба тільки м'ясо

П'яте правило - не потрібно нанизувати на шампури шматки цибулі або інших овочів разом зі шматками м'яса. Цибулі, як і інші овочі, починає горіти швидше, ніж м'ясо. Тому м'ясо буде ще сирим, а цибуля вже згорить, надавши м'ясу гіркий смак.

Раніше "Апостроф" розповідав, як можна посмажити шашлик, коли немає мангалу - його можна зібрати з підручних засобів.