RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Сховатись за кордоном від служби в армії не вийде: українцям підготували "сюрприз"

В Україні триває повномасштабна війна з Росією, а отже, триває й загальна мобілізація. Це означає, що повістку можуть вручити будь-де, але в ряді випадків від неї можна відмовитися.

Про це повідомив 24 телеканал.

Від повістки можна відмовитись у тих випадках, якщо в ній були неправильно зазначені дані особи, в ній немає підпису та печатки військового комісара, а також, якщо її вручає не уповноважена особа.

Читайте також: Як можуть викликати у військкомат в Україні: чи є альтернативи повісткам і наскільки вони законні

У повістці повинні бути обов'язково вказані:

  • ПІБ;
  • рік народження та адреса;
  • вид повістки;
  • місце працевлаштування;
  • час та адресу, коли і куди слід з'явитись після вручення;
  • назва органу, друк, підпис, прізвище, ім'я та по батькові керівника центру комплектування.

Також якщо у повістці є помилка - необхідно скласти акт про відмову від отримання. Цю процедуру здійснюють у присутності свідків - після складання акта про відмову вона розглядається безпосередньо у центрі комплектування.

У свою чергу, з прийняттям нового порядку військового обліку в мобільному додатку "Дія" незабаром має з'явитися новий сервіс – електронний військовий квиток. Не виключено, що тим, хто має намір залишити Україну, буде тяжко. Однак про видачу повісток через додаток поки не йдеться.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше "Апостроф" розповідав, як можуть викликати у військкомат і що загрожує тим, хто не прийшов.