RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Є два нюанси: у яких випадках в Україні можуть посилити мобілізацію

Мобілізаційні заходи в Україні можуть бути посилені у двох випадках: підготовка військових до відсічі нового наступу армії РФ або отримання нової військової техніки від західних партнерів.

Про це розповіли експерти у коментарі ТСН.

Так, за словами військового експерта Олега Жданова, сьогодні система працює як конвеєр, оскільки на війні завжди є втрати, але ажіотажу з мобілізаційних заходів немає.

"Сьогодні центри комплектування набирають людей, керуючись професійною приналежністю згідно із заявками Генштабу. Останній визначає, скільки потрібно механіків, скільки водіїв чи навідників. Якщо такі люди є, то їх викликають. Якщо таких немає, то йде набір придатних для служби. Останні прямують на навчання. і опановують військові спеціальності", - розповів він.

Читайте також: Сховатись за кордоном від служби в армії не вийде: українцям підготували "сюрприз"

Жданов підкреслив, що активніші дії можуть розпочатися у разі повторного наступу з боку Росії, або ж у разі надання Україні необхідної техніки та озброєння.

"Справа в тому, що зараз ми не можемо розгорнути масштабну мобілізацію через нестачу техніки. Наберемо ми людей і що ми з ними робитимемо? У нас не вистачає техніки", - пояснив експерт, додавши, що видача повісток у громадських місцях буде продовжуватись і далі.

Водночас за словами військово-політичного оглядача групи "Інформаційний опір" Олександра Коваленка, посилення мобілізації в Україні також залежатиме від аналогічних заходів противника.

"Посилення мобілізації в Україні може статися при нестачі наявного ресурсу для зупинення російської агресії. Водночас ресурсу росіян зараз не вистачає для ведення масштабних наступальних дій. Їм потрібно накопичити ресурс кількістю 100-200 тис. Наприклад, для компенсації втрат їм потрібно на місяць 50 тис. особового складу. З цього ми можемо зробити висновок, що для наступу, окрім цих 50 тис., росіянам потрібні ще близько 100 тис. для ударної групи", - резюмував він.

Раніше ми писали, навіщо в Україні звіряють дані призовників у шести реєстрах.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.