RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Тут і зараз: американець розповів, чому важливо захищати Україну

Громадянин США Міро Попович, який народився в Україні, з початком широкомасштабного вторгнення мав не одну можливість евакуюватися до Штатів, але вибрав іншу долю і став на захист своєї батьківщини зі зброєю в руках.

Про це пише "Апостроф"

За його словами, ідея "Україна мені нічого не дала, тому я нічого їй не винен" - далеко не нова.

Читайте також: Мобілізація жінок в Україні: хто не зможе виїхати з країни до кінця війни

Цей меседж безпосередньо пов'язаний із нав'язуванням Росією принципу "ви малоросія, ваша країна - не країна, ваша культура - не культура", вважає він.

Фото: instagram.com/lucky.miro

"Ми народилися і виросли на землі українській, тому це наш обов'язок - стати на захист. Якщо країна потребує, щоб ти взяв зброю в руки, не питайте, що мені дала Україна, а питайте у себе, що я можу дати Україні. У наш дім прийшов ворог, який у цей час вбиває наших людей, гвалтує дітей та жінок та знищує наші будинки. Ворог вже тут і зараз", - розповів Миро Попович.

Фото: instagram.com/lucky.miro

Він упевнений, що цю проблему слід вирішувати разом. І якщо людина не в змозі взяти до рук зброю, можна допомагати волонтерам, донатити, використати свій час заради нашої спільної перемоги.

"Це обов'язок кожного свідомого українця", - вважає він.

Фото: instagram.com/lucky.miro

"Для мене Україна - мій дім і моє серце. 24 лютого ми всі усвідомили шлях, яким має йти наша країна. Тому що прийде час і наші діти читатимуть підручники з історії. У них виникнуть питання - а що ви, тато і мама, робили у 22-23 роках? Відповідь на це питання робиться тут і зараз", - зазначив Попович.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа" "Чому депутати не воюють, а я маю": як російські ІПСО намагаються зірвати українську мобілізацію"