RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

У ЗСУ можуть мобілізувати обмежено придатних за станом здоров'я: де вони служитимуть

В Україні в рамках мобілізації можуть призивати в армію також обмежено придатних до служби чоловіків. При цьому є деякі нюанси.

Про це розповів керівник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України Роман Горбач, інформує АрміяInform.

Читайте також: Як можуть викликати у військкомат в Україні: чи є альтернативи повісткам і наскільки вони законні

За його словами, якщо військово-лікарняна комісія (ВЛК) визнала людину обмежено придатною до служби за станом здоров’я, це означає, що вона теж може потрапити в армію, однак, не до бойової частини.

"Ті військовозобов'язані, які обмежено придатні до військової служби у воєнний час, можуть бути мобілізовані, але їхня служба проходитиме не в бойових частинах, а у військових частинах забезпечення", - уточнив військовий.

Як зазначив Горбач, таких осіб можуть відправити служити в установи та навчальні заклади Міністерства оборони, у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, в інші небойові підрозділи.

Обмежена придатність у воєнний час не означає, що військовозобов’язаний має відстрочення від служби. Вона дозволяє служити в умовах воєнного стану, тому таких громадян можуть мобілізувати.

При цьому особам, визнаним медкомісією обмежено придатними до військової служби, заборонено служити, зокрема, у десантних військах, плавскладі та морській піхоті.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, навіщо в Україні звіряють дані призовників у шести реєстрах.