RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Під виглядом переговорів: аналітики розкрили черговий підлий план Путіна

Країна-агресорка Росія проводить інформації кампанії для підтримки конкретних стратегічних цілей у повномасштабній війні проти України, зокрема задля пом'якшення наслідків провалів російських окупантів, створення умов для подальших операцій і найголовніше з метою домогтися зупинки військової допомоги Україні з боку Заходу.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Росія регулярно просуває наратив про нібито нездатність України перемогти через "вроджену нерівність сил". Наприклад, з такою метою восени 2022 року Кремль активізував залякування західних країн ризиком ядерної ескалації, аби ті припинили надавати ЗСУ озброєння, щоб унеможливити подальше просування на Харківщині.

Читайте також: Напередодні великої війни: хронологія головних подій перед 24 лютого

"Тепер ясно, що російська інформаційна кампанія, зосереджена на мирних переговорах, що активізувалася у грудні 2022 року, також була спрямована на затримку надання західних танків й іншої сучасної техніки, необхідної для продовження українських механізованих контрнаступів, і щоб створити умови для власних запланованих наступів", – пояснили в ISW.

Зараз Москва взялася за те, що їй начебто дуже страшно від отримання Україною далекобійної зброї, поширюючи наратив "Київ навмисно погрожуватиме Москві", а не "приділяти першочергову увагу звільненню окупованих територій".

"Західні лідери повинні визнати ці операції тим, чим вони є в контексті подій на полі бою, і чинити опір спокусі займатися російськими інформаційними операціями виключно на їхніх власних умовах. З'явиться більше таких наративів, і Захід має критично розглянути реалії поля бою, щоб підірвати ефективність російських зусиль щодо ведення гібридної війни", – наголосили аналітики.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія намагається "розгойдати" Молдову.