RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Не завжди було святом кохання: топ-4 міфи про День святого Валентина

Щороку 14 лютого багато закоханих пар у різних країнах світу відзначають День Святого Валентина – свято прояву кохання та симпатії. Однак щодо цього дня є кілька міфів, які люди звикли сприймати за дійсність.

Що це за міфи розповідає " Washington Post".

Міф №1: Свято придумали у компанії, що створювала вітальні листівки

Це неправда, адже жетонами, банкнотами та саморобними картками 14 лютого обмінювалися вікторіанці, ще задовго до комерціалізації цього свята. Перші романтичні записки люди почали надсилати один одному цього дня у середині XIX століття, коли налагодилася поштова інфраструктура, а масово виробляти листівки у США почали у 1849 році.

Міф № 2: Святий Валентин є покровителем закоханих

Валентином прийнято вважати чоловіка, який вінчав закохані пари попри заборону жорстокого імператора Клавдія II. Мова йде про Валентина Інтерамського (Італійського), який жив в одному із міст Італії у III столітті і був страчений 269 року. Однак в цій легенді є значна помилка у хронології подій, адже за часів життя святого Валентина у III столітті взагалі ще не існувало особливого обряду церковного вінчання.

Читайте також: Можна купити, а можна зробити своїми руками: оригінальні ідеї подарунків для чоловіків на 14 лютого

Міф №3: 14 лютого – свято любові

У сучасній інтерпретації це так, однак так було не завжди. Стародавні римляни 14 лютого відзначали свято пияцтва, під час якого жінок били пасками зі шкіри козла, якого принесли в жертву. Вважалося, що такий ритуал допоможе позбавитися від безпліддя. Це свято було скасовано Папою Геласієм в кінці V століття, проте поступово воно видозмінилося у день всіх закоханих.

Міф №4: Амур – це втілення романтики

Рожевощокий Купідон у багатьох людей асоціюється з милим малюком з луком та стрілами, насправді не був таким. Бог Ерос, якого символізує Амур, мав владу над богами та над людьми та був як гарним, так і небезпечним.

Раніше ми публікували ідеї оригінальних подарунків на 14 лютого.