RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

Навіщо Росія запускає повітряні кулі над Україною: пояснення ЗСУ

В останні два тижні Росія почала використовувати нову тактику для своїх ракетних ударів по Україні: вона запускає повітряні кулі з відбивачем. Це робиться задля досягнення двох цілей.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише "РБК-Україна".

Основне завдання куль – розвідка позицій української ППО. Друга функція, якій вони служать - відвернути увагу нашої ППО від розвідувальних БПЛА.

Читайте також: Нова "зброя" Кремля: навіщо росіяни запустили над Україною кульки

"Це невелика повітряна куля з металевим відбивачем або фольгою. Радіолокаційна станція опромінює її, сигнал відбивається і повітряна ціль з'являється на моніторі. Її фіксують, супроводжують, тому для нас це в будь-якому випадку розосереджена увага. Вони розраховують на те, що ми збиватимемо" , – пояснив Гнат.

У ході запуску куль росіяни намагаються зафіксувати місце запуску наших протиракет. Противник прораховує де у нас перебувають ЗРК і як вони переміщуються. Це потрібно росіянам, щоб прокладати маршрут для ракет під час наступних обстрілів, оминаючи нашу ППО. Ігнат додав, що немає жодного сенсу збивати ці кулі, якщо вони не несуть прямої загрози.

Як писав "Апостроф", представник ГУР Міноборони Андрій Черняк зазначив, що Росія навчається на своїх помилках, але при цьому у неї закінчується ракетне озброєння.