RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Працевлаштування поранених військових після лікування: в Міноборони зробили важливу заяву

Поранених бійців, які не можуть виконувати бойові завдання і виведені в розпорядження командирів, призначатимуть на інші посади.

Про це заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Вона наголосила, що війна ускладнила все, що функціонувало в ЗСУ до великого вторгнення, але з'явились й нові виклики і проблеми – рішення для яких доводиться шукати прямо зараз, бо раніше такого досвіду не було.

Читайте: Як військові можуть оскаржити рішення комісії: роз'яснення юристів

"От, власне, стандартна процедура – призначити пораненого після лікування на посаду, яку той в змозі займати, під час війни стала для бойових командирів непростою. Бо повномасштабна війна диктує свої умови", - написала поссадовиця.

За її словами, вакансій в ЗСУ на сьогодні в десятки разів більше, ніж поранених, які чекають на призначення.

Цю проблему вже відпрацювала робоча група Міноборони та Збройних Сил України й є конкретні рішення, які будуть реалізовані, - зауважила Ганна Маляр.

Зокрема вже готується відповідне розпорядження Головнокомандувача ЗСУ, що повинно вирішити питання тих, хто зараз чекає на призначення, а також готуються зміни системного характеру до Наказу 402 Міноборони "Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України" та до законодавства, анонсувала заступниця Олексія Резнікова.

Нагадаємо, що на своєму засіданні 2 травня Верховна Рада ухвалила законопроект №9154 про удосконалення роботи військово-лікарських комісій та питання оформлення документів для лікування військовослужбовців №9158.

  • Вас може зацікавити:

Скільки часу повинні давати пораненому бійцю на проходження ВЛК: пояснення юристів

З лікарняного ліжка – на фронт: чи можуть забрати на війну після операції

Які документи потрібні військовим для проходження ВЛК: повний перелік