RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Як військові можуть оскаржити рішення комісії: роз'яснення юристів

Юристи Українського ветеранського фонду розповіли, що треба робити, якщо військовослужбовець не згоден з рішенням військово-лікарської комісії.

Про це повідомили юристи УВФ на офіційному сайті фонду.

Читайте також: Діагнози втратили чинність: частина українців з "білим квитком" може потрапити під мобілізацію

На даний момент існує два способи оскарження постанов військово-лікарської комісії:

  • Заява до Центральної ВЛК, у якій вказати причини перегляду постанови. Подавати з документами, що видані комісією, рішення якої оскаржується, а також з результатами попередніх медичних досліджень, якщо такі є.
  • У суді в межах адміністративного судочинства, незалежно від того, чи оскаржувалась відповідна постанова до ВЛК вищого рівня, чи ні. У випадку оскарження у Центральній ВЛК, зменшується термін, за який український військовий має право на звернення до суду. На це дається три місяці замість шістьох.

Нагадаємо, українцям, які мають інвалідність та хочуть служити в українській армії, можуть дозволити проходити службу тільки, якщо вони визнані обмежено придатними.

  • Вас також може зацікавити:

Демобілізація за станом здоров'я: якій ще категорії українців дозволять звільнитися

Мобілізація в Україні: як правильно підготуватися до проходження медкомісії

Які зараз штрафи за неявку до військкомату за повісткою: названі суми

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.