RU  UA  EN

Вівторок, 24 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

24 вересня

Всі новини

Травми на роботі та шкідливі умови праці: в Україні запровадили важливі зміни

Постраждалі від нещасного випадку на виробництві та працівники з профзахворюванням відтепер укладатимуть договір із закладами охорони здоров'я щодо лікування. Раніше постраждалі отримували допомогу в грошовому евіваленті.

Уряд 28 квітня прийняв відповідну постанову, розроблену Міністерством соціальної політики, - повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Читайте також: Біг з перешкодами: як оформити інвалідність в Україні

Соціальні послуги і спеціальний медичний догляд будуть надаватися саме як послуги, через інфраструктуру, яка є в державі, а держава оплачуватиме їх надання.

Потерпілим на виробництві будуть надаватися соціальні послуги "догляду вдома" (покриває послугу стороннього догляду та послугу побутового обслуговування, які раніше оплачувались Фондом соціального страхування) та медичні послуги, зокрема послуга мобільної паліативної допомоги (покриває спеціальний медичний догляд).

Зокрема, передбачено можливість для постраждалого і його родини обрати на власний розсуд: доглядати рідного самим (з відповідною оплатою послуги), чи держава оплатить роботу професійного надавача послуги.

В Мінсоцполітики наголошують, що для того, щоб отримати соціальні послуги, постраждалим не потрібно нікуди звертатись.

"Усі потерпілі, які потребують догляду, перебувають на обліку в Пенсійному фонді України. За допомогою інформаційної взаємодії, інформація про них надійде до органу місцевого самоврядування за місцем перебування потерпілого. У свою чергу, місцева громада направить до потерпілого соціального працівника, який допоможе укласти договір з надавачем послуг", - йдеться у повідомленні.

Раніше ми розповідали, як перейти з одного виду пенсії на інший.

Вас також може зацікавити:

Частина українців отримають пенсії автоматично: кого торкнеться новий закон

Влада вигадала, як допомогти українцям з мінімальною пенсією: хто може отримати надбавку

Деяким українцям платитимуть пенсії навіть за відсутності стажу: кого торкнеться