RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Можна ігнорувати: адвокат вказав на важливий момент щодо вручення повісток

Вручати повістки військовозобов'язаним в Україні, дві категорії яких хочуть звільнити від призову, через їхніх родичів не передбачено українським законодавством. Її мають вручити особисто та поставити підпис.

Про це повідомив адвокат Антон Маринич у коментарі "РБК-Україна".

Читайте також: Літня мобілізація студентів: кому можуть вручити повістку в липні

Згідно Постанови Кабміну "Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів" № 1487, визначено перелік тих осіб, які мають право вручати повістки.

"На родичів або інших близьких осіб військовозобов’язаного такі обов’язки з вручення не покладаються", – зазначив Маринич.

У свою чергу, незалежно від того, чи отримали повістку, призовнику необхідно прибути до призовної дільниці протягом 10 днів з дня початку чергового призову на строкову військову службу.

"Законодавцем були прийняті зміни до Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу", відповідно до яких під час дії воєнного стану призов на строкову військову службу не проводиться", – додав адвокат.

Раніше ми писали, скільки платять військовим за часткової втрати працездатності.

  • Вас може зацікавити:

Чи можна забороняти чоловікам госпіталізацію без довідки від військкомату: пояснення юриста

Виїзд за кордон з "білим квитком": двом з трьох категорій це заборонено

За межею добра і зла: чому госпіталізація через військкомати поза законом

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.