RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Попереду багато теплих днів: що можна посадити на городі в липні

У липні багато грядок звільняється від культур, що були посаджені ранньою весною і їх можна зайняти іншими городніми та садовими рослинами.

Що це може бути розповідає "Апостроф".

Так, в середині літа на напівтінистій ділянці рекомендується висівати бораго або огіркову траву. Під яскравим сонцем ці рослини швидко розвиватимуть квіткові стрілки, а листя придбає більш тверду структуру.

Також протягом всього літа кожні 2-3 тижні можна висівати кріп. Перед цим його необхідно змочити водою, щоб прискорити зростання. Важливо вирощувати цю культуру на добре освітлених ділянках з поживним ґрунтом. Якщо ви посієте крес-салат, зелень буде готова для вживання вже через два тижні, тоді як листковим салатом можна буде насолоджуватись через місяць після посіву.

Окрім цього, можна посіяти ще шпинат, попередньо замочивши насіння на кілька годин у воді. Врожай можна буде збирати уже за два-три тижні. Рукола зійде вже за кілька днів після посіву. Особливо смачне й ніжне листя сортів Пасьянс і Рококо.

Читайте також: Дощі в Україні: як вберегти рослини на городі від надлишку вологи і хвороб

Посадивши у липні петрушку чи цибулю-порей, можна буде не лише насолодитися свіжою зеленню наприкінці сезону, але й значно раніше зібрати урожай навесні наступного року.

У липні ще можна посадити редис. Якщо ґрунт гарно удобрений азотом, редиски будуть соковитими та хрусткими. Найкраще росте ця культура на ділянках, де було зібрано ранню картоплю.

Дайкон, посіяний у липні, не лише добре росте, але й непогано зберігається протягом кількох місяців. Ранні сорти моркви також можна сіяти на початку липня, що дозволить їм дозріти до зими та зберегти якість ще краще, ніж у моркви, посіяної в стандартний термін.

У липні також садять ранні сорти кольрабі, броколі та білоголової капусти. Умовою успішного вирощування є теплий серпень, який дозволить цим овочам дозріти належним чином.

Також цього місяця можна посіяти такі городні культури, як перцева чи лимонна м'ята, ревінь, щавель і багаторічні цибулі, наприклад, шалот, батун. До настання заморозків вони встигнуть сформувати кореневу систему, а навесні рано підуть у ріст.

Раніше ми писали, яку підгодівлю потрібно внести, щоб зав'язалися великі головки часнику.

  • Вас може зацікавити:

Навіщо поливати і кропити помідори розчином аспірину: секрет цього засобу знають не всі

Чому на листі капусти з'явилися дірочки і що робити, щоб врятувати її від шкідників

Жовтіє листя огірків: які народні засоби допоможуть врятувати їх від загибелі