RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Україна – 202.? Штучний інтелект створив вражаючий відеоролик до саміту НАТО

У мережі завірусилося відео невідомого автора, в якому за допомогою штучного інтелекту показуються лідери всіх країн членів НАТО, результати саміту якого є плачевними для Росії.

Про це пише "Апостроф".

Читайте: Знову немає бажання: Україні поставили умови для членства в НАТО

Штучний інтелект згенерував політиків у костюмах різних епох. Наприклад, президент Франції Емануель Макрон був зображений у формі часів Наполеона Бонапарта, а прем'єр Греції Кіріакос Міцотакіс "натягнув" на себе обладунки легіонера.

Також у ролику засвітилася собака японської мисливської породи шиба-іну, яка є символом Північноатлантичної організації друганів - NAFO, що з 2022 року виявляє та висміює російську дезінформацію та пропаганду.

На кадрах можна побачити рік, у якому країна стала членом Альянсу. Є на відео й український президент Володимир Зеленський, але без конкретного року вступу нашої країни до НАТО.

Зазначимо, що спершу у НАТО входило 12 країн: Бельгія, Канада, Данія, Франція, Ісландія, Італія, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Велика Британія і США, які 4 квітня 1949 року підписали Північноатлантичний договір, домовившись про спільний захист та стримування радянського експансіонізму.

Зараз це військово-політичний союз 31 держави Північної Америки і Європи й 4 квітня 2023 року останньою приєдналась до НАТО Фінляндія.

Основними силами НАТО є армії країн, які є його членами. Також Альянс має низку підрозділів збройних сил, які ведуть бойове чергування і забезпечують колективну оборону. До складу цих сил входять чотири постійні угруповання ВМС НАТО. Також НАТО має об’єднану систему протиповітряної оборони, яка поєднує національні системи ППО окремих країн й до складу якої входять засоби Альянсу із протидії балістичним ракетам.

НАТО патрулює повітряний простір країн-членів, які не в змозі робити це самостійно. Літаки Альянсу цілодобово захищають повітряний простір Албанії, Естонії, Латвії, Литви і Словенії. У той же ча Ісландія є єдиним членом НАТО, який не має постійної армії.

Офіційними мовами НАТО є англійська та французька, але НАТО має власний фонетичний алфавіт, також відомий як телефонний алфавіт ІКАО. У ньому літерами англійського алфавіту і цифрами присвоюються певні кодові слова.

Славнозвісну статтю №5 НАТО застосовували тільки один раз: у відповідь на теракти 11 вересня 2001 року в США.

Нагадаємо, що хакерська група From Russia with Love опублікувала конфіденційну інформацію про підготовку до саміту НАТО у Вільнюсі.

  • Вас може зацікавити:

Максимум – Рада: що Альянс готовий запропонувати своєму 33-му члену вже зараз

Шлях до НАТО стане коротшим: Кулеба повідомив про довгоочікуване рішення союзників

Журавель поки в небі, але синиця в руках: головні заяви з другого дня саміту НАТО у Вільнюсі, фото і відео