RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Урожай можна збирати вже у вересні: що посіяти на городі в кінці літа

Кінець літа традиційно асоціюється з порою збору урожаю, але досвідчені городники рекомендують не давати грунту стояти без діла і використати цей період з користю.

"Апостроф" розповідає, які скоростиглі культури ще можна посадити на грядках, щоб можна було зібрати другий урожай до осінніх заморозків.

Читайте також: Що робити з цибулею після викопування, щоб довго зберігалася зимою

Зелень і салатні культури

На місці грядок, де росла цибуля і часник, можна посіяти зелень: кріп, базилік, руколу, салат-латук та інші різноманітні салатні культури. Вони ростуть досить швидко, до збору урожаю знадобиться всього лише кілька тижнів. Якщо ж у вас вийде організувати щедрий полив, свіжу зелень на столі можна мати до перших заморозків.

Буряки

Як стверджують досвідчені городники, у серпні можна навіть посіяти буряки. Ця невибаглива культура добре переносить зниження температури і дощову пору осені. А смак молодих буряків в рази більш насичений за ті, що ви вже відправили на зберігання у погріб.

Капуста та редиска

Хоча редиска - це більше весняний овоч, вона чудово росте і влітку, як і пекінська капуста. Ці культури також можна посадити в теплиці - за належного контролю освітлення, помірних температур та оптимального поливу вони дадуть щедрий врожай..

Горох та листова гірчиця

Також в серпні можна посіяти горох. Тут важливим буде та умова, що висаджувати його треба не надто глибоко, а опускаючи насіння на 2-2,5 см. До 20 вересня ще можна посіяти невибагливу листову гірчицю. Вона дозріє швидко – вже за 14 днів можна збирати перші паростки, і при цьому збагатить ваш грунт перед майбутнім сезоном.

Раніше ми розповідали, чому повільно червоніють помідори та як допомогти їм дозріти.

  • Вас може зацікавити:

Обов'язково треба підгодувати: що робити з малиною після збирання врожаю

Чим підгодувати огірки влітку, щоб збирати врожай до самих холодів

Як позбутися гіркоти огірків: перевірені народні методи