RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У вересні буде чудовий урожай: п'ять порад як швидко виростити моркву

Аграрії дали головні поради для тих, хто планує вирощувати моркву у серпні, щоб зібрати багатий урожай вже у вересні.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Які рослини виснажують ґрунт на городі і чим засіяти грядки після збору врожаю

Глибоке перекопування та піщаний ґрунт

Спочатку треба підготувати ґрунт. Важкі глинистий та кам'янистий - не підійдуть. Щоб морква була красива та солодка, має бути пухкий, добре дренований ґрунт, від нейтрального до лужного, але не дуже збагачений азотом.

Культиватором чи лопатою треба розрихлити землю на 25 см у глибину. Перед цим необхідно всі великі грудки бруду розбити на частини, видалити камені та гілки..

Даному коренеплоду ідеально підійде піщаний ґрунт. Для цього треба великий будівельний пісок. Його кількість залежить від характеристик ґрунту - для важкого глинистого ґрунту необхідно багато піску і компосту, щоб він був пухким, а для суглинку треба кілька жмень піску на кв. м.

Рецепт універсальної суміші: на одну частину піску взяти одну частину просіяної землі та одну частину витриманого компосту. Далі закрити суміш культиватором на 25-30 см та пройтися двічі для великого врожаю. Пісок треба додавати поступово.

Дрібна посадка

Вона має бути дуже дрібною. Для цього треба вирити неглибоку траншею пальцем, щоб викласти насіння у лінію, а потім закрити тонким шаром ґрунту. Гранульовані насіння найкраще підійдуть для цього. Відстань між насінням має бути 5-10 см. Далі потрібно рясно полити та закрити флісом чи іншим покривним матеріалом, поки не з'являться сходи.

Рясний полив

Якщо не поливати моркву достатньо рясно, то вона не буде проростати. Важливо це робити щодня, залежно від погоди. Якщо піщаний ґрунт - два рази на день. Також треба постійно прополювати. Коли сходи досягнуть 10 см - мульчувати соломою та обприскування рідким листовим добривом, в якому є фосфор та калій.

Добрива для осінньої моркви

Найкраще садити моркву туди, де були помідори, у землі від них залишилось достатньо мікроелементів. Коли підросла зелень - почати прополювати, проріджувати, мульчувати та робити листову підгодівлю. Для добрива краще обрати таке, в якому є багато калію і фосфору. Коли овоч виріс на 10 см у висоту, провести першу обробку. Другий раз вже удобрювати, коли підросте ще на 5 см.

Природне холодне підсолоджування

Перевіряти урожай варто вибірковим способом з самого дозрівання, дату якого пишуть на пакетику з насінням. Від холоду морква має більш солодкий смак.

Раніше ми писали, що зробити в серпні, щоб підготувати грядки до нового врожаю.

  • Вас може зацікавити:

Що робити з перезрілими огірками великого розміру: прості рецепти на зиму

Королівський салат з огірків на зиму: рецепт консервації з морквою, перцем та цибулею

Смачна консервація на зиму: як приготувати кабачки по-корейськи з морквою