Чимало українців через зростання цін на продукти намагаються максимально забезпечити себе овочами в теплу пору року, вирощуючи їх на городі або в горщиках і контейнерах. І якщо ви вчасно не зібрали врожай і отримали багато перезрілих огірків великого розміру, не проблема, їх також можна використовувати для консервації. theLime підібрав прості рецепти салатів та ікри на зиму.
Читайте також: Як зробити на зиму смачну ікру з перерослих кабачків: простий рецепт.
Закуска з великих огірків
Інгредієнти: огірки (4 кг), цибуля (1 кг), часник (150 г), чорний мелений перець (за смаком), рослинна олія (100 г), оцет (25 г), сіль (100 г), цукор (100 г).
Приготування:
Огірки промиваємо в проточній воді та нарізаємо кружальцями. Цибулю очищаємо від лушпиння і теж нарізаємо півкільцями. Часник можна також дрібно нарізати чи скористатися пресом.
Змішуємо всі інгредієнти і додаємо цукор, перець, олію, сіль та оцет.
Отриманий салат розкладаємо в літрові банки та стерилізуємо у великій каструлі приблизно 20 хвилин після закипання води.
Читайте також: Консервуємо огірки на зиму: популярний і простий рецепт із гірчицею та часником.
Салат із перестиглих огірків на зиму
Інгредієнти: огірки (5 кг), томатна паста (250 г), цукор (250 г), олія (150 мл), часник (150 г), лимонна кислота (1 ч. л), сіль (3 ст. л.).
Приготування:
Ретельно промиваємо великі огірки та нарізаємо їх середніми скибочками. Потім відправляємо їх у каструлю і заливаємо томатною пастою.
Додаємо олію, сіль, цукор і очищений від лушпиння і натертий часник, ретельно перемішуємо.
Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння огірки та варимо протягом 5 хвилин. Потім зменшуємо вогонь і варимо ще 10 хвилин.
Тим часом стерилізуємо банки та кришки будь-яким зручним способом: на пару, в мікрохвильовій печі або духовці.
Розкладаємо гарячі огірки у банки та закочуємо кришками.
Читайте також: Огірки, як у McDonald's, можна приготувати вдома: простий рецепт на зиму.
Ікра з огірків, що переспіли
Інгредієнти: огірки (5 шт.), цибуля (1 шт.), томати (4 шт.), морква (3 шт.), солодкий перець (2 шт.), олія (50 мл), сіль (10 г), чорний мелений перець (за смаком).
Приготування:
Промиваємо огірки, що переспіли, в проточній воді та очищаємо їх. Потім вирізаємо насіння. Солодкий перець споліскуємо, вирізаємо насіннєву коробку. Ретельно промиваємо моркву та тремо на великій терці.
Помідори, солодкий перець і огірки нарізаємо дрібним кубиком або подрібнюємо в блендері.
Велику сковороду ставимо на вогонь і додаємо трохи олії.
У сковороду відправляємо огірки та чекаємо, доки вони пустять сік. Коли огірковий сік почне випаровуватись, додаємо помідори, перець та моркву, потім спеції і готуємо приблизно 20-30 хвилин, періодично помішуючи майбутню ікру.
Коли всі овочі стануть м'якими, можна розкладати ікру з огірків у стерилізовані банки. Закриваємо герметично кришками і перевертаємо догори дном до повного остигання.
- Раніше ми розповіли, чому приправа карі робить мариновані огірки дуже смачними.
- Читайте також на theLime, як приготувати королівський салат з огірків на зиму.
Цікаві новини для вас:
- З буряком і томатною пастою: як приготувати заправку для борщу на зиму.
- Тільки помідори, сіль та цукор: рецепт найпростішого томатного соку на зиму.
- Так готували ще наші бабусі: класичний рецепт баклажанної ікри на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.