RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Липа" не пройде: прикордонники отримають доступ до реєстру призовників

Українські прикордонники отримають доступ до реєстру призовників з метою завадити незаконному перетину кордону військовозобов'язаними.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявив речник ДПСУ Андрій Демченко.

За його словами, від початку війни зафіксовано 6100 випадків, коли чоловіки намагалися перетнути кордон, використовуючи підроблені документи.

"Наші інспектори роблять все необхідне для того, щоб перевіряти ці документи — чи дійсні вони, чи ні. Але для того, щоб нашим хлопцям було легше перевіряти ці документи, зокрема, за одним з напрямків — це ті, які видані в територіальних центрах комплектування, зараз триває активна робота між ДПСУ і Міноборони для того, щоб здійснити такий інформаційний обмін між нашою базою даних і реєстром призовників та військовозобов’язаних", - розповів він.

Читайте також: Загальна мобілізація: які дані у повістці треба перевіряти під час вручення

Наразі опрацьовуються технічні моменти, аби це стало можливим, а також обговорюються критерії доступу до бази даних і державного реєстру як з боку представників ТЦК, так і з боку ДПСУ.

"Як тільки все це буде протестовано і напрацьовано, фактично надалі наші інспектори зможуть буквально в режимі онлайн перевірити ту чи іншу особи, чи дійсно їй військкоматом до прикладу видавався той чи інший документ, який дає право на перетин державного кордону", - резюмував Демченко, додавши, що таке співробітництво ДПСУ та Міноборони сприятиме більш ефективній боротьбі зі спробами використання фальшивих документів.

Раніше ми писали, чи покарають ухилянтів, які виїхали за кордон.

  • Вас може зацікавити: