RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Воюватимуть усі: в Раді розповіли про четверту чергу мобілізації

Зараз усі механізми мобілізації в Україні проходять згідно із законодавством, але якщо буде необхідно, воювати підуть усі, бо обов'язок кожної людини – захищати свою країну.

Про це в інтерв'ю "Новини.LIVE" розповів заступник голови Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.

Читайте також: У Раді планують удосконалити процес мобілізації в Україні: яких змін чекати

За його словами, вносити будь-які зміни до закону про мобілізацію в Україні найближчим часом не передбачається. Система продовжить працювати так, як працювала раніше.

"З нашого боку ми робимо те, щоб вона реально працювала, а не корумпувала військкомів через ухилення від мобілізації. Наше завдання зробити так, щоб правила та умови були для всіх, і ми працюємо над цим", - розповів Чернєв.

На запитання про те, чи доведеться воювати всім військовозобов'язаним українцям, депутат сказав, що все залежатиме від того, скільки йтиме війна і скільки ресурсів зможе пустити в дію Росія для її продовження.

За словами депутата, четверта черга мобілізації передбачає, що на війну йдуть усі чоловіки, а зараз в Україні йде друга черга. Він також сказав , що якщо наша країна стоятиме перед реальною загрозою втратити державність, то підуть усі. Він наголосив, що обов'язок кожного чоловіка – захищати свою країну.

"Проте на сьогодні ми про цей варіант не говоримо. У нас є ресурс стримувати росіян на сході та півдні України", - каже він.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що з метою покращення показників мобілізації, в Україні планують комунальникам та власникам будинків надати право вручати повістки та збирати інформацію для ТЦК про військовозобов'язаних чоловіків.

  • Вас також може зацікавити:

Як захистити свої права, якщо силою затягують до ТЦК: рекомендації юриста

Загальна мобілізація: кого з медиків не можуть призвати до армії

Відстрочку буде отримати легше: що потрібно знати про нові правила мобілізації

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.