RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Цю хитрість мало хто знає: що зробити восени, щоб колорадські жуки забули дорогу на город

Аграрії дали поради дачникам, як вберегти врожай від колорадських жуків, які псують його. Ці способи допоможуть позбутися відповідних шкідників на декілька років.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Посівний календар на вересень 2023: коли і що можна садити

Жуків можна лишити корму, коли вони починають готуватись до заморозків. До збирання вражаю радять скосити бадилля, зібрати, а потім спалити його.

Водночас варто рясно поливати ґрунт 4-відсотковим розчином курячого посліду. На одну сотку необхідно орієнтовно 80 відер. Через сім днів ділянку слід перекопати.

Також допоможе глибоке перекопування ділянки пізньої осені з цибулевим чи часниковим лушпинням. Тоді шкідники, які поховались у землю для зимівлі - загинуть.

Крім того, дачникам рекомендують рівномірно розкидати на своїй ділянці золу або поливати грядки восени водою з аміаком, тоді загинуть 80-100% колорадських жуків.

Ще одна порада від аграріїв - використовувати приманку для шкідників, які ще не пішли на зимівлю. Їх можна буде знищити одразу у великій кількості. Для цього після збирання картоплі треба на аркуші заліза чи поліетилені розкласти відходи від її переробки, розчавити та розмазати їх, після чого залишити лише на день. До приманки зберуться багато жуків.

Раніше ми розповідали, чим засіяти грядки восени, щоб покращити врожай наступного року.

  • Вас може зацікавити:

Доступний аптечний засіб допоможе відлякати колорадського жука без хімії

Їм не вибратися живими: названо ефективний спосіб боротьби з мухами

Чим кропити огірки від хвороб: дієві засоби, які захистять урожай від загибелі