RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Справу про розстріл Небесної сотні передали до суду: що "світить" обвинуваченим

ДБР завершило розслідування щодо колишнього керівництва держави за організацію розгону та розстрілів демонстрантів 18 – 20 лютого 2014 року. Обвинувальний акт направлено до суду.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Читайте також: Резонансні диверсії в Україні та Чехії: викрито всю верхівку елітного спецназа РФ, причетну до підривів

Повідомляється, що у вчиненні розгону та розстрілів демонстрантів обвинувачуються колишні високопосадовці: президент України, міністр внутрішніх справ України; заступник міністра внутрішніх справ України, голова СБУ, перший заступник голови СБУ, міністр оборони України, начальник головного управління – командувач внутрішніх військ міністерства внутрішніх справ України, в.о. начальника ГУМВС України в м. Києві, заступник начальника ГУМВС України – начальник міліції громадської безпеки та командир ПМОП "Беркут" при ГУМВС України в м. Києві.

Доведено, що вони 18-20 лютого 2014 року віддавали накази та приймали відповідні рішення щодо застосування працівниками правоохоронних органів без відповідних на те підстав і з порушенням норм чинного законодавства спеціальних засобів, військової техніки, вогнепальної зброї для силової протидії та розгону демонстрантів у центрі столиці та припинення акцій протесту.

Посадовці також організували штурм Майдану під виглядом "антитерористичної операції", а вранці 20 лютого наказали розстрілювати мітингувальників. Це робилося з перевищенням влади, службових повноважень, без жодних законних підстав.

За інформацією ДБР, такі дії призвели до смерті 67 цивільних осіб. Всього постраждали 887 осіб та 132 правоохоронці.

Максимальне покарання за названі злочини передбачене у вигляді довічного позбавлення волі.

Раніше ми писали, що чекає Шуфрича за його співробітництво з РФ.

Вас також може зацікавити:

Не вистачає золотого унітазу: СБ показала хороми Симоненка, фото

За заповітами Соловйова та Скабєєвої: що пишуть про Україну в новому російському підручнику з історії

Чому російські ракети не падають на "Енергомашспецсталь", "Запоріжтрансформатор" та харківський ХЕМЗ-IPEC? Що пов'язує всі ці підприємства?