RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Буде як з "ковідною тисячею": українці отримають "мовну" грошову допомогу

Міністерство цифрової трансформації запустило національну програму Future Perfect з популяризації вивчення англійської мови. При цьому українцям обіцяють допомогти фінансово у цьому.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише Forbes.ua.

Читайте також: Новий статус для англійської в Україні: кого торкнуться зміни

За його словами, планують запускати нові проєкти майже щомісяця. Для всіх громадян готують у форматі "єПідтримки" фінансову допомогу для вивчення мови. Схема буде подібна до проєкту з "ковідними" сертифікатами, коли можна гроші було спрямувати на купівлю книг, похід у спортзал.

"Цей досвід використаємо, щоб українці активніше вивчали мови... Future Perfect – це доконана дія в майбутньому. Ми любимо майбутнє, готуємо майбутнє й робимо це свідомо, щоб капіталізувати країну. Щоб кожен в Україні став більше заробляти і міг себе повноцінно реалізувати. І цей проєкт допоможе пришвидшити результат", - зазначив Федоров.

При цьому для дітей вивчення англійської зроблять обов’язковим із дитячого садка. Таким чином, планують докорінно трансформувати систему освіти, оскільки потрібно підготувати педагогів, які викладатимуть у дошкіллі. Мають намір змінити тарифну сітку, заробітні плату та сам процес навчання, що призведе до багатьох інших трансформацій.

Він зауважив, що платформа для вивчення мов Promova надала безплатний доступ громадянам.

У сфері державного сектору англійська стане також обов’язковою. Держслужбовці муситимуть більш активно вивчати англійську для спілкування з міжнародними партнерами. Цього вимагає інтеграція в Євросоюз.

"Шлях у НАТО потребує, щоб ми з партнерами говорили однією мовою. Тому для державного сектору зміни будуть фундаментальними. Для вчителів готуємо безоплатні програми навчання, щоб допомогти педагогам отримати доступ до якісної освіти та підвищення кваліфікації. Зокрема, ставимо амбітну ціль, щоб у кожній школі був нейтів-спікер, який навчатиме онлайн або офлайн", - додав Михайло Федоров.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, як за кордоном навчаються українські учні.

  • Вас також може зацікавити:

Українські лікарі зможуть безкоштовно вивчити англійську мову: що для цього потрібно

Скорочення кількості предметів в українських школах: міністр зробив важливе уточнення

В українських школах хочуть запровадити викладання двома мовами