RU  UA  EN

Пʼятниця, 27 грудня
  • НБУ:USD 41.55
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  41.55
Суспільство

Новини

26 грудня

Всі новини

Скільки квашеної капусти можна їсти в день: корисні поради

Всім відомо, що квашена капуста дуже корисний продукт, в якому міститься більше вітаміну С, ніж в апельсинах і лимонах.

"Апостроф" розповідає, у чому користь квашеної капусти та в якій кількості її можна їсти.

Читайте також: Рецепт солянки з капустою та грибами став хітом у господинь: як її приготувати

Відомо, що квашена капуста є одним з рекордсменів за вмістом вітаміну С. Крім того, у капусті містяться цукру, жири, каротин, клітковина, фолієва кислота, кальцій, фосфор та білки, що є джерелом незамінних амінокислот, необхідних для правильної роботи щитоподібної залози, нирок та надниркових залоз, регенерації тканин, кровотворення. Квашена капуста зміцнює імунітет і стимулює вироблення колагену, що підвищує пружність шкіри.

Скільки квашеної капусти можна їсти на день

Дорослій здоровій людині можна з'їдати в день до 200 г квашеної капусти. Експерти рекомендують поєднувати квашену капусту з червоним м'ясом чи печінкою. Завдяки вмісту в квашеній капусті у великій кількості вітаміну С, міді, кадмію та цинку буде краще засвоюватися залізо, що міститься в м'ясі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що городники розповіли, як правильно зберігати капусту в зимовий період.

  • Вас також може зацікавити:

Зберігається в холодильнику місяць: рецепт салату "Осінній" з маринованої капусти

Як приготувати мариновану капусту на зиму: простий рецепт у томатному соусі

Топ-6 кулінарних лайфхаків, щоб квашена капуста була хрусткою