Всім відомо, що квашена капуста дуже корисний продукт, в якому міститься більше вітаміну С, ніж в апельсинах і лимонах.
"Апостроф" розповідає, у чому користь квашеної капусти та в якій кількості її можна їсти.
Читайте також: Рецепт солянки з капустою та грибами став хітом у господинь: як її приготувати
Відомо, що квашена капуста є одним з рекордсменів за вмістом вітаміну С. Крім того, у капусті містяться цукру, жири, каротин, клітковина, фолієва кислота, кальцій, фосфор та білки, що є джерелом незамінних амінокислот, необхідних для правильної роботи щитоподібної залози, нирок та надниркових залоз, регенерації тканин, кровотворення. Квашена капуста зміцнює імунітет і стимулює вироблення колагену, що підвищує пружність шкіри.
Скільки квашеної капусти можна їсти на день
Дорослій здоровій людині можна з'їдати в день до 200 г квашеної капусти. Експерти рекомендують поєднувати квашену капусту з червоним м'ясом чи печінкою. Завдяки вмісту в квашеній капусті у великій кількості вітаміну С, міді, кадмію та цинку буде краще засвоюватися залізо, що міститься в м'ясі.
Раніше "Апостроф" повідомляв, що городники розповіли, як правильно зберігати капусту в зимовий період.
- Вас також може зацікавити:
Зберігається в холодильнику місяць: рецепт салату "Осінній" з маринованої капусти
Як приготувати мариновану капусту на зиму: простий рецепт у томатному соусі
Топ-6 кулінарних лайфхаків, щоб квашена капуста була хрусткою