Квашена капуста на зиму – одна з найпопулярніших заготовок, яку найчастіше готують у вигляді салату. Однак капустяні листки можна квасити й цілими, щоб взимку спростити приготування голубців. theLime підібрав простий рецепт цієї заготівлі, яку варто приготувати в сезон.
Читайте також: Топ-6 кулінарних лайфхаків, щоб квашена капуста була хрумкою.
Інгредієнти: капуста (3 шт. вагою 4200 г), вода (1 л), сіль (1 ст.л. з верхом).
Приготування:
На першому етапі у велику каструлю налийте воду та поставте на плиту. Тим часом з капусти видаліть усі пошкоджені листи і обережно виріжте качан. Намагайтеся глибоко вставляти ніж у качан, щоб потім було легко зняти листя.
У киплячу воду опустіть підготовлену капусту. Якщо всі качани не влазять, парьте їх по черзі. Прикрийте кришкою і тримайте на вогні, поки капустяні листки не почнуть відставати. Довго парити качани не потрібно.
Читайте також: Як приготувати квашену капусту з буряком: швидкий рецепт Пелюстки.
Пропарені листки остудіть. На кожному листі видаліть тверду частину і розріжте навпіл. Маленькі листочки залиште цілими.
Нарізане капустяне листя складіть в трилітрову банку. Візьміть три-чотири листки, скрутіть у трубочку і покладіть у ємність.
Приготуйте розсіл. У літрі ледь теплої води розчиніть столову ложку солі. Отриманий розчин вилийте у банку з капустяними листками.
Банку встановіть на тарілку, прикрийте перевернутою капроновою кришкою і залиште при кімнатній температурі на 5-6 днів. Двічі на день проколюйте виделкою, щоб виходило повітря. Коли капуста закваситься, щільно закрийте кришкою і поставте в погреб або підвал.
Смачну тушковану капусту можна заздалегідь приготувати на зиму: як це зробити.