RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Має замінити ATACMS: у США успішно випробували нову далекобійну ракету

США успішно випробували нову ракету Precision Strike Missile, яка має перевершити балістичні ATACMS.

Про це пише тематичне видання DVIDS.

Випробуванням балістичної ракети Precision Strike Missile займалася компанія Lockheed Martin. Тестування відбувалося на полігоні White Sands у Нью-Мексико.

Читайте також: Не без впливу з Москви: чому Німеччина "гальмує" з передачею ракет Taurus Україні

Журналісти зазначають, що випробування ракети Precision Strike Missile свідчить про те, що США стали на крок ближче до того, аби отримати на озброєння нове балістичну зброю. Перший кваліфікаційний політ здійснювався з ракетного комплексу M142 Himars.

"Попередні результати випробувань показують, що ракета Precision Strike Missile Increment 1 справлялася номінально з точки зору прогнозованої траєкторії польоту, летальності, вертикального кута ураження та висоти розриву", - йдеться у повідомленні.

За словами журналістів, остаточний звіт щодо результатів випробування оприлюднять у грудні 2023 року, але представники Lockheed Martin зазначають, що для ураження цілі балістична ракета здолала щонайменше 85 кілометрів.

Ймовірно, ракети Precision Strike Missile замінить MGM-140 ATACMS, які вважаються основним засобом ураження сухопутних військ на оперативно-тактичній глибині.

Бажана дальність ракети становить 650 кілометрів, але експерти зазначають, що польоти на невеликі відстані є більш складними для подібного озброєння. Precision Strike Missile може маневрувати на великих швидкостях, щоб уразити ціль.

"Це випробування перевіряє структурну цілісність ракети і управління траєкторією", - запевняють у компанії Lockheed Martin.

Раніше ми розповідали, що у Шольца видали цинічну відмовку про ракети Taurus для України.

Вас може зацікавити:

Україна отримає допомогу від США на 425 млн доларів: що увійшло в новий пакет

ATACMS – наш! Як ракети можуть змінити ситуацію на фронті

Ракетами ATACMS українці будуть знищувати цілі колони ворога - американський розвідник Давид Лонг