RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Чому не слід зберігати овочі в льоху: корисні поради взимку

Експерти розповіли про особливості зберігання різних овочів у зимовий період. Якщо не дотримуватися певних правил, весь урожай, а з ним і копітка праця, може зіпсуватися.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: До самої весни буде свіжа і соковита: як зберігати капусту взимку

За словами спеціалістів, ключовим завданням під час збору врожаю є його уміле збереження упродовж зими для помірного споживання. Буде доволі сумна картина, коли частина овочів не переживе зиму. У зв'язку з цим дачникам потрібно докласти максимум зусиль для того, щоб умови зберігання врожаю відповідали правилам.

Овочі, що вимагають дбайливої уваги

Експерти назвали чотири види овочів, які вимагають доволі дбайливого ставлення. У зв'язку з цим потрібно регулярно робити ревізію у погребі і зіпсовані овочі відбирати від здорових.

Капуста

Капуста може почати гнити у погребі. Це відбувається через хворобу, що має назву "сіра гнилизна". Уражені нею качани необхідно терміново викинути.

Картопля

Картопля також вимагає пильної уваги через хворобу "фузаріозна гнилизна". Її можна розпізнати за характерними округлими плямами на плодах. Уражені овочі також потрібно відібрати.

Часник

Часник теж потрапив у цей список і вимагає особливого догляду. Його також може вражати фузаріоз. Зіпсовані головки доведеться викинути.

Цибуля

Цибуля теж доволі тендітна у питанні зберігання у погребі. Вона також може страждати від фузаріозу. Помітити її можна біля хвостиків плодів. Експерти радять зіпсовану цибулю одразу викинути.

Нагадаємо, раніше експерти дали простий лайфхак із прополісом для ідеального зберігання яблук узимку.

  • Вас також може зацікавити:

Що робити з ремонтантною малиною до і після морозів: корисні поради

Буде соковита і лежатиме до самого літа: як правильно зберігати моркву

Що робити, щоб картопля не гнила в погребі: перевірені методи для тривалого зберігання