RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Критерій не для бідних: бронювати від мобілізації хочуть ще одну категорію

Офіс президента пропонує під час воєнного стану бронювати від мобілізації працівників, які мають високу зарплату.

Про це повідомляє "Forbes" з посиланням на співрозмовників в ОП.

Читайте також: Мобілізація інвалідів: яку альтернативу придумали в Раді

На сьогодні отримати бронювання можуть лише працівники підприємств зі статусом "критично важливих". Пропонується за критерій для бронювання брати високу зарплату, точніше, об'єм сплаченого податку на доходи фізичних осіб з офіційної зарплати чи доходу.

Остаточної концепції ще немає, але попередньо може йтися про бронювання працівників, які сплачують 6 000 грн ПДФО на місяць. Відомо, що для такої суми податку потрібно отримувати щонайменше 33 400 грн зарплати. Також 22% від окладу має сплатити роботодавець як єдиний соціальний внесок (ЄСВ).

Ще варіанти, які обговорюються:

  • щомісячна "біла" зарплатня військовозобов'язаного в розмірі від 35 000 грн,
  • бронювання працівника, за якого роботодавець сплачує близько 14 500 грн ЄСВ, що відповідає зарплаті у 66 000 грн.

Цей принцип може бути розповсюджений на ФОП, але чіткі критерії для цієї групи наразі невідомі. Також норма може торкнутися спеціального податкового режиму "Дія City" для IT-індустрії. Передбачається, що запропонують на вибір податок на прибуток у 18% або податок на виведений капіталу у 9%. У цьому разі еквівалент зарплати становить 3 200 доларів.

За умови сплати податків військовозобов'язаний у системі "Оберіг" отримуватиме QR-код про бронювання, який діятиме 45 днів. Водночас така норма потребує змін до Податкового кодексу, оскільки зараз звітність з ПДФО подається до податкової служби один раз на квартал.

Раніше "Апостроф" писав про те, що з України не випустили багатодітного батька.

  • Вас також може зацікавити:

В Раду внесли ще один законопроєкт про мобілізацію: що він передбачає

Нові правила мобілізації: в Раді зробили заяву

Чи можна мобілізувати чоловіків, які виїхали за кордон: детальне пояснення

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.