RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Хочуть, щоб Україна втратила резерви: аналітики розкрили підступний план ворога

ЗС РФ незабаром проведуть локальні наступальні операції на фронті.

Про це йдеться у новому зведенні Інституту вивчення війни ISW від 19 січня.

За даними аналітиків, російське військове командування, ймовірно, незабаром надасть перевагу проведенню локальних наступів на фронті. Такою тактикою загарбники хочуть змусити Україну більш активно використовувати резерви для подальшого виснаження наступального потенціалу ЗСУ.

Читайте також: ЗСУ відправили до Кобзона ще 750 окупантів: ранкове зведення Генштабу

Одразу кілька спікерів, як зазначають в ISW, повідомляють про посилення ворожих штурмів поблизу Куп'янська, Лимана та Бахмута. Деякі джерела попереджають, що ЗС РФ готуються до більш масованих атак на Лиманському напрямку. Про це повідомляють й російські військкори, заяви яких американські аналітики досить часто використовують у своїх щоденних звітах.

Фахівці впевнені, що локальні наступальні дії ЗС РФ не призведуть до важливих територіальних успіхів для Кремля, але можуть змусити Україну витрачати цінні ресурси на додаткову оборону. ЗСУ не матимуть змоги більш раціонально використовувати техніку та особовий склад, відбиваючи російські штурми.

"Україна ризикує витратити ресурси, які вона сподівалася зберегти для своїх власних контрнаступальних операцій у спробах зупинити російські атаки, при цьому втрачаючи позиції, якщо вона перейде до стратегічної оборони, як, очевидно, рекомендують деякі американські чиновники. Сторона у війні, яка володіє ініціативою, зазвичай має перевагу, і було б нерозумно припускати, що Україна має поступитися цією перевагою Росії довше, ніж це абсолютно необхідно", - резюмували аналітики у своєму звіті.

Раніше ми розповідали, що ЗСУ ліквідували "легендарного" найманця "Вагнера".

Вас може зацікавити:

Від 2 до 5 років: у США назвали два сценарії війни в Україні

Росія готується до нападу на НАТО? Що говорять у Німеччині та оточенні Путіна

"Готуйте оборону": США попередили Україну про підступні плани росіян