RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

На Закарпатті лікар ґвалтував пацієнтів: у нього знайшли сотні інтимних фото та відео

На Закарпатті місцевому лікареві висунули підозру у вчиненні сексуального насильства над своїми пацієнтами. Лікаря вже звільнили з посади та відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомляє Закарпатська правда.

Читайте також: Допомога жертвам сексуального насильства: куди треба звертатись

Закарпатська правда повідомляє, що лікаря звати Ковач Юрій Степанович. Він був медиком в Іршавській лікарні, надавав пацієнтами послуги з діагностування.

В процесі візиту лікар використовував медичні препарати, які пригнічували самоконтроль пацієнтів, після чого починав чинити сексуальне насильство. Зазначається, що в деяких випадках ці медикаменти призводили до втрати пацієнтом свідомості. Лікар фіксував сексуальну наругу на мобільний пристрій.

Про цю ситуацію стало відомо на початку лютого після того, як його викрив інший співробітник медзакладу. Саме тоді цього самого лікаря звільнили з посади в Іршавській лікарні. Проте після звернення одного з потерпілих до поліції на нього було відкрито кримінальне провадження та повідомлено про підозру за ч.1 та 2 ст. 153.

Наразі матеріали справи готують для передачі до суду. Стаття передбачає позбавленням волі строком до семи років.

Зокрема ось як відгукувався про ситуацію адвокат Роман Келемен у своєму Facebook.

"...лікар Іршавської лікарні надаючи медичні послуги з діагностування та лікування пацієнтів одного з відділів застосовував медичні препарати, які позбавляли свідомості та придушували самоконтроль пацієнтів і вчиняв над ними сексуальні наруги, знімаючи свою поведінку з пацієнтом на камеру телефону".

Адвокат зауважує, що лише за січень лікар зробив 260 фотографій сексуальної наруги над пацієнтами: "Всі ці фото лікар зберігав у своєму телефоні та ставив фото оголених чоловіків на аватарку їх контактів, і коли йому дзвонили пацієнти висвічувались фото непристойної поведінки лікаря з пацієнтом".

Роман Келемен відзначає, що факт злочинної поведінки з наругою над пацієнтами повинен взятий на суспільний контроль за проведенням об’єктивного розслідування і притягнення цього лікаря до реальної міри покарання з позбавленням довічно медичної практики.

Нагадаємо, раніше в Мукачево люди у пікселі побили чоловіка, але не змогли забрати.

  • Вас також може зацікавити:

Не було сил на суд: Ліза Глінська відверто розповіла, як втратила дитину через недбалість лікарів

На очах у перехожих: у центрі Варшави до напівсмерті зґвалтували сироту з Білорусі

На Сумщині дівчинка після згвалтування батьком народила вдома дитину: фото