Лайм

Не було сил на суд: Ліза Глінська відверто розповіла, як втратила дитину через недбалість лікарів

На той момент дівчині було 25 років

Багато років тому Ліза Глінська втратила дитину під час пологів. Переможниця шоу "МастерШеф-2", а пізніше й суддя цього кулінарного проекту неодноразово публічно згадувала про пережите горе, проте в подробиці ніколи не вдавалася.

У відвертому інтерв'ю Аліні Доротюк 40-річна кондитерка вперше зізналася, що дитина народилася мертвою через недбалість лікарів платного відділення лікарні в Ялті, де вона народжувала 15 років тому.

Читайте також: Не було бажання жити: Катерина Кухар розповіла про втрату дитини на 8 місяці вагітності.

Ліза Глінська Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Ліза розповіла, що лікарка, яка її вела, приїхала у пологовий пізно ввечері і проколола їй міхур, чого в жодному разі не можна було робити. Коли родова діяльність зупинилася – дала їй таблетки для стимуляції.

"Коли я вже почала дізнаватися, що мені давали, то з'ясувалося, що це були таблетки для стимуляції, а лікарка говорила, що це вітамінки, щоб усе було добре", - згадала Глінська.

За словами Лізи, таку "вітамінку" можна випити лише одну за ніч, а лікарка дала їй аж чотири таблетки.

"Вже вранці я почала рвати кров'ю. Стоїть медсестра, у мене перейми, а я рву кульками крові, схожими на черешню. І лікарка каже: "Вона наїлася черешні". Тобто мене сприймали так, ніби я взагалі не розумію, що відбувається", - поділилася вона.

Під час пологів з'ясувалося, що пуповина обвила шию дитини, внаслідок чого вона задихнулася. Ультразвукове дослідження, під час якого можна побачити обвиття, Єлизаветі не зробили. Лікарі могли зробити жінці кесарів розтин, і дитинка залишилася б живою.

"Коли я тільки приїхала, мені мали зробити УЗД, щоб перевірити, чи все добре. Оскільки УЗД не зробили, я народжувала і чим більше я тужилася, тим сильніше душила дитину і народила її вже мертву. У мене відкрилася кровотеча, лікарі не могли його зупинити, тому одягли на мене кисневу маску", - поділилася жінка.

Ліза Глінська втратила дитину у 25 років Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Коли Глінська прийшла до тями, то почула від акушерки, що її дитина була здорова, її "просто задушили".

"Вона мені каже: "Ми відправили вашу плаценту на експертизу, можете не боятися - дитина була здорова, все було добре, ось просто задушили. Так просто. Небагато часу мине, можете ще завагітніти. Все у вас добре". Мене не втішав факт, що дитина була в мене здорова і я здорова - просто померла, ну, так вийшло, так буває", - емоційно розповіла Ліза.

Читайте також: Мене захейтять: зірка "МастерШеф" Тетяна Літвінова висловилася щодо можливої мобілізації єдиного сина.

Притягти медиків до відповідальності Глінській та її сім'ї не вдалося. За кілька тижнів після виписки чоловік дівчини поїхав до пологового за документами, проте відділення, в якому народжувала Єлизавета, вже не було й всі особисті справи породіль нібито загубилися.

Після трагедії Ліза обстригла волосся Фото: instagram.com/lizaglinskaya

"У мене досі немає документів, що я народжувала і що мені робили. Я полізла в інтернет, знайшла форуми, де спілкувалися жінки про цей Ялтинський пологовий. І я побачила, наскільки багато там померло дітей, - поділилася вона. - Коли я думала про суд, я хотіла, я читала про це, я думала: "Так суд не поверне мені дитину". Зараз я вже думаю, що мені потрібно було покарати цих лікарів. Саме про покарання і про те, що буде далі, скільки ще дітей вони вб'ють. Тоді я думала, що це не поверне мені мою дитину. Це нормально. У мене не було сил на суд".

За словами Глінської, згодом вона пошкодувала, що не покарала акушерів, недбалість яких призвела до серйозної внутрішньої кровотечі та народження мертвої дитини. І додала, що після смерті малюка довго працювала з психологом.

На час особистої трагедії Єлизаветі було 25 років. Після пережитого горя Ліза віддалилася від чоловіка, замкнулася в собі, а пізніше - зовсім пішла від нього. Витягти дівчину із цього стану допомогла кулінарія.

У червні 2021 року Глінська повідомила про заручини - кондитерці зробив пропозицію її новий обранець Максим Большаков. У травні 2022 року пара зареєструвала свої стосунки на красивій церемонії в українському стилі.

Ліза Глінська з другим чоловіком Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Раніше дружина Тімура Мірошниченка Інна Мірошниченко розповіла про викидень.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися у символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков