Лайм

Щоб пельмені не злипалися, приготуйте їх за цим рецептом

Запам'ятайте ці прості хитрощі

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт тіста. І якщо ви вже знаєте, як приготувати заварне на вареники, дріжджове або листкове, яке можна заморозити для випічки, поекспериментуйте і з тістом на пельмені. theLime ділиться простим рецептом, як зробити тісто на воді, а також як правильно їх варити, щоб не злипалися.

Інгредієнти для тіста: борошно (350 г), яйце (1 шт.), сіль (щіпка), холодна вода (300 мл).

Інгредієнти для начинки: свинина (700 г), цибуля (1 шт.), вода (2-3 ст. л.), сіль, перець.

Фото: pixabay.com

Приготування:

У глибоку миску просіюємо через сито борошно. До нього додаємо сіль і яйце, все ретельно перемішуємо. Потім потроху доливаємо воду може знадобитися трохи менше або більше, ніж зазначено вище, це залежить від борошна. Починаємо замішувати тісто.

Вимішуємо тісто на воді доти, доки воно не стане гладким.

Читайте також: На окропі, мінералці та кефірі. Кращі рецепти тіста на вареники та пельмені.

Для начинки беремо свіж м'ясо свинини, яке до цього не було заморожене. Промиваємо у проточній воді, нарізаємо середніми шматочками.

Цибулю очищаємо від лушпиння, розрізаємо на кілька частин і разом із м'ясом пропускаємо через м'ясорубку.

Додаємо сіль та перець за смаком, а також воду, щоб м'ясо було соковитішим. Ретельно вимішуємо фарш вручну.

Читайте також: Чому не виходить тісто для пельменів – 5 популярних помилок.

Готове пельменне тісто розділяємо на кілька рівних шматків. Кожен шматок розкачуємо в довгу ковбаску, ножем розрізаємо її на однакові відрізки приблизно 1-1,5 см. Обвалюємо кожен у борошні, а потім розкачуємо качалкою в невеликий коржик. Потім викладаємо на кожний трохи м'ясної начинки та скріплюємо краї.

Ставимо на плиту каструлю з водою та солимо її. Варимо пельмені невеликими порціями – не слід кидати одразу дуже багато, оскільки вони можуть злипнутися. Варимо приблизно 7-10 хвилин після закипання води.

Виймаємо готові пельмені за допомогою шумівки та викладаємо на тарілку, додаємо шматочок вершкового масла. За бажанням зверху можна присипати нарізаною зеленню.

Фото: instagram.com/olha.holovina

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами