RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Війна коле очі? Перемогу "20 днів у Маріуполі" вирізали з міжнародного етеру трансляції "Оскара"

Номінацію "Найкращий повнометражний документальний фільм", у якій здобула перемогу картина "20 днів у Маріуполі" українського режисера Мстислава Чернова, вирізали з телеверсії 96-ї Церемонії вручення нагород премії "Оскар". Також не показали нагородження за іншими номінаціями.

Про це інформує "Суспільне Мовлення".

Читайте також: Мстислав Чернов здобув перший "Оскар" для України: що відомо про режисера "20 днів у Маріуполі"

Як зазначається, телеканал "Суспільне. Культура" цього року вдруге був ексклюзивним транслятором церемонії, тому у ніч на 11 березня у прямому ефірі показував нагородження переможців.

11 березня о 20:30 на телеканалі був запланований показ міжнародної скороченої версії кінозаходу, однак після отримання матеріалів для трансляції від організаторів, виявилося, що нагородження українців немає.

Команда телеканалу висловила обурення організаторам премії The Walt Disney Company Limited. З огляду на це, замість скороченої версії для українських глядачів "Суспільне Культура" вирішило показати повну версію. Трансляцію можна переглянути на сайті телеканалу.

"Наша команда була шокована та глибоко розчарована, коли не побачила у монтажі міжнародної версії номінацію "Найкращий повнометражний документальний фільм", де справедливу нагороду здобула стрічка "20 днів у Маріуполі". Потужна промова Мстислава Чернова підкреслила єдність між Україною й світом - тим прикріше бачити виключення цього повного правди й сили епізоду з версії, розповсюдженої для світових ліцензіатів премії "Оскар". Нагадаємо, що минулого року для цієї ж номінації, в якій перемогу здобула документальна стрічка про Навального, знайшлося місце у скороченій версії, як і для політичної промови його дружини Юлії Навальної, що приймала цю на позір аполітичну нагороду. Сподіваємось, що організатори премії дослухаються до нашого протесту", - повідомив продюсер каналу Лук’ян Галкін.

Нагадаємо, що авторка вірша "Ніколи не будемо братами" написала черговий вірш про війну, розв'язану росіянами в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

"Піксель. Вартовий свободи": у ЗСУ випустили мультфільм про війну, відео

Пес Патрон прочитає радіодиктант для школярів: деталі ініціативи

В Україні з'явився неймовірний мурал із дівчиною та легендарним псом Патроном: фото