RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Новінський проти України: як Кремль намагається зірвати заборону УПЦ МП

З'явилися докази того, що американський адвокат Роберт Амстердам діє на користь Вадима Новинського, громадянина Російської Федерації. Роберт Амстердам відомий як лобіст УПЦ МП.

Про це повідомляє Духовний фронт України.

У своєму листі на адресу керівництва Верховної Ради України Роберт Амстердам відкрито звинувачує українських парламентарів та погрожує їм у разі ухвалення законопроекту № 8371, який передбачає заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) на території України.

Читайте також: Комітет Ради підтримав законопроєкт про заборону УПЦ МП

УПЦ МП офіційно заявила про відсутність фінансових відносин із Р. Амстердамом, стверджуючи, що компанія юриста надає послуги на благодійній основі. Проте розслідування показало, що за вельми недешеву кампанію платить Вадим Новинський, клієнт Амстердама.

Попри введені в грудні 2022 року санкції, Новинському вдалося зберегти частину своїх активів у нашій країні.

Наприкінці лютого поточного року Роберт Амстердам уже приїжджав до Києва на зустріч із головою УПЦ МП Онуфрієм. Вулицями столиці, разом із супроводженням, він пересувався на броньованому Mercedes-Benz S600L та Lexus LX 570, котрі належать одній з фірм, яку пов'язують з паном Новинським. Очевидно, він також зустрічався з народними депутатами, які виступають проти ухвалення закону про заборону релігійних організацій, що мають зв'язки з державою-агресором.

Фото: ДФУ

Діяльність Амстердама на території України викликає серйозні сумніви. Будучи іноземним юристом, він не має повноважень втручатися у внутрішні справи країни, тим більше загрожувати народним депутатам. Його дії сприймаються як пряма підтримка політики Кремля, яка спрямована на зрив незалежності та суверенітету України.

Під прикриттям уявного "захисту" Української православної церкви Московського патріархату на чолі з Вадимом Новинським наразі здійснюється масштабна операція, спрямована на просування інтересів Кремля. Основна мета цієї операції полягає у формуванні на Заході образу України як "гонительки православних". Мета такого образу — посіяти сумніви серед західних держав щодо підтримки України та водночас створити проблеми урядам країн, які ризикнуть надати таку підтримку.

Раніше ми повідомляли, що РПЦ створює власні приватні військові компанії на території РФ. ПВК займаються вербуванням та бойовою підготовкою найманців для війни проти України.

  • Вас також може зацікавити:

Рада церков підтримала заборону УПЦ МП: законопроєкт уже в Раді

Плач Онуфрія: коли влада поставить крапку у справі УПЦ МП

Це не релігійне питання: чому потрібно закрити УПЦ МП в Україні