RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Війна в Україні може закінчитися в 2024 році: які є сценарії

Російсько-українська війна може завершитися уже цьогоріч, але не так, як мріяли українці – Кремль може заморозити "конфлікт", при цьому російські окупанти залишаться на територіях, а постачання західної зброї та переговори про вступ України до ЄС і НАТО припиняться.

Таку думку висловили у німецькому виданні "Die Welt".

У газеті зазначають, що такий сценарій ймовірний в тому числі і через "безвідповідальні дії канцлера Німеччини Олафа Шольца" та інших західних політиків.

Так, про можливе замороження війни в Україні свідчить кілька факторів.

Зокрема це те, що жодна зі сторін не має суттєвої переваги на полі бою, при цьому війна призводить до виснаження як ресурсів військових, так і матеріальних ресурсів. Зважаючи на це, укладення "мирної" угоди малоймовірне.

При цьому, у разі програшу України, за сценарієм "замороженого конфлікту", вона зможе зберегти обличчя та уникнути кардинальної поразки.

Читайте також: Буде нова світова війна? У США оцінили ризики у випадку припинення допомоги Україні

"Тепер постає питання: чи буде цей конфлікт тривати роками? Найімовірніше, ні. Навпаки, є багато підстав вважати, що його буде заморожено вже цього року", — йдеться в матеріалі.

У виданні наголошують, що Україні навряд чи вдасться повернути окуповані території цього року. Досить ймовірно, що Києву доведеться зосередитися на утриманні поточної лінії фронту. Однак наразі не можна зробити певних висновків, і найімовірніше, протягом цього року Україні доведеться зіткнутися з новими атаками з боку Росії, що може призвести до значних територіальних втрат.

Військові експерти наголошують, що Україні доведеться поступитися територіями уже влітку, якщо Захід не надасть Україні значну допомогу найближчим часом.

"Президент України Володимир Зеленський нещодавно заявив, що Захід надав лише 30 відсотків обіцяного обладнання. Попри благальні заклики Києва, є всі підстави вважати, що ситуація не зміниться", — додають журналісти.

Видання припускає, що допомога зброєю з боку США буде різко скорочена, незалежно від результату виборів. У Європи ж не вистачає сил і політичної волі, щоб самостійно надати необхідну допомогу зброєю.

Раніше ми писали, що у Білому домі прокоментували відправку військ до України.

  • Вас може зацікавити:

"Путін сіє хаос": Байден звернувся до Конгресу про допомогу Україні

В американському Конгресі переходять до плану Б: Джонсону готують "сюрприз"

Зважують "за та проти": у Байдена думають залучити $200 млн допомоги Україні