RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Чому українці бояться служити і який має бути облік: відповідь замкомандира елітної бригади ЗСУ

Однак сьогодні в Україні відсутня впевненість у системі відбору, підготовки та розподілу обов'язків, що породжує страхи у потенційних новобранців.

Про це заявив заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін.

Він переконаний, що для ефективної мобілізації країні необхідний дієвий військовий облік, що дозволяє закликати на службу саме тих, хто потрібний, а не тих, кого вдалося впіймати.

"Людей необхідно використовувати відповідно до їхніх навичок і знань", - говорить Жорін.

Але сьогодні в Україні немає впевненості в системі відбору, підготовки та розподілу обов'язків, що породжує страхи у потенційних новобранців.

Читайте також: Сім категорій військовозобов'язаних, які з 1 квітня мають прийти без повістки до ТЦК

Жорін наголошує на згубній ролі істерії навколо мобілізації, яка створила міфи та ілюзорні загрози, ще більше посилюючи побоювання людей. Він вважає, що підготовка до служби має починатися ще до входу до армії та охоплювати все населення країни. Тільки так, на думку Жоріна, можна здолати частину страху перед службою.

Нестача чіткої та прозорої системи відбору та підготовки створює благодатний ґрунт для зловживань та кумівства. Відсутність гарантій справедливого розподілу обов'язків та захисту прав військовослужбовців посилює страх перед службою.

"Чим більше, істерія навколо мобілізації створила купу стереотипів та вигаданих небезпек, через які люди почали боятися ще більше", - зазначив військовий.

Для подолання цих проблем Україна має запровадити сучасну систему військового обліку, яка забезпечує облік усіх військовозобов'язаних громадян. Ця система має бути прозорою та доступною, щоб кожен призовник мав чітке уявлення про свої обов'язки та права.

Раніше ми повідомляли про те, що на Полтавщині чоловік отримав 18 повісток і не витримав.

  • Вас також може зацікавити:

Що робити, якщо працівники ТЦК намагаються "запхати" вас в авто: пояснення юриста

На Закарпатті працівники ТЦК схопили водія автобуса, який привіз дитячу збірну на змагання: подробиці скандалу

Чи мають право працівники ТЦК заходити на приватну територію: українцям дали пояснення

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.