RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Штраф підвищать у 5 разів: яке покарання готують в Раді для ухилянтів

Відповідно до законопроекту про мобілізацію, котрий розглядають у парламенті сьогодні, штраф за порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку зросте у п'ять разів і становитиме від 17 тисяч грн до 25,5 тисяч грн.

Про це розповів адвокат Роман Сімутін.

Читайте також: Грошей не буде, ви тримайтеся: з законопроекту про мобілізацію викинули фінансову мотивацію бійців

За його словами, у статті 210, яка встановлює відповідальність за порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку, передбачать штраф під час воєнного стану від 17 тисяч грн до 25,5 тисяч грн.

У статті 210-1, яка встановлює відповідальність за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, також передбачать штраф під час воєнного стану від 17 тисяч грн до 25,5 тис. грн. для громадян. А за чинною редакцією статті 210-1 штраф складає від 3400 грн до 5100 грн для громадян. Отож тепер він зросте в 5 разів.

А для посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних осіб та громадських об’єднань – штраф від 34 тисяч до 59,5 тисяч грн.

"Отже, якщо громадянин не з’явиться за повісткою до ТЦК або ж не оновить свої дані про реальну адресу, спочатку до нього застосують штраф у вказаній сумі – мінімально 17 000 грн", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, хто отримає право на відстрочку за новим законопроектом про мобілізацію.

  • Вас також може зацікавити:

Як отримати відстрочку від мобілізації: зразок для подання заяви

Обмежено придатних зобов’язали пройти повторний медогляд: в законі визначили крайній термін

Демобілізації не буде: в Раді пішли на поступки головнокомандувачу ЗСУ

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.