RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

В Україні відзначають День працівника оборонно-промислового комплексу: історія і факти

Сьогодні Україна відзначає День працівника оборонно-промислового комплексу. Свято встановлено 13 квітня 2023 р., саме цього дня роком раніше крилатими протикорабельними ракетами "Нептун" українського виробництва було вражено ракетний крейсер "Москва".

Про це повідомляє "Апостроф".

13 квітня в Україні відзначають нове професійне свято – День працівника оборонно-промислового комплексу (ОПК). Указ про його встановлення підписав президент Володимир Зеленський рік тому (13 квітня 2023 р.) у річницю потоплення російського крейсера "Москва" українськими ракетами "Нептун".

Читайте також: Україна має "потужний план" на 2024 рік: Умєров пообіцяв прорив на фронті

Створення ОПК в Україні продиктовано необхідністю забезпечення національної безпеки та обороноздатності країни, особливо в умовах агресії з боку Росії. Указ президента наголошує на важливості внеску працівників оборонної промисловості у зміцнення обороноздатності держави.

Історія оборонної галузі України налічує понад три десятиліття. З моменту здобуття незалежності, країна зіткнулася з низкою викликів, включаючи втрату більшої частини радянського оборонного потенціалу та необхідність створення власної системи виробництва озброєння. Українські фахівці успішно впоралися із цими завданнями, створивши потужний оборонно-промисловий комплекс.

Сьогодні ОПК України є багатогалузевою системою, яка поєднує велику кількість підприємств та організацій, де працюють сотні тисяч фахівців, і виробляє певний спектр озброєння та військової техніки.

День працівника оборонно-промислового комплексу є святом тих, хто присвятив своє життя створенню сучасного та ефективного щита для України. Їхній внесок у захист Батьківщини складно переоцінити, особливо в умовах військових реалій, з якими зіткнулася країна.

Раніше ми розповідали про те, як виживає українська економіка з 2022 року.

  • Вас також може зацікавити:

Керівник "Української бронетехніки" розповів про переваги українських бронеавтомобілів

Зроблено в Україні: що дав фронту вітчизняний ОПК

Британія передасть Україні артснаряди на 310 млн доларів