RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Мріяла відкрити власну книгарню: на фронті загинула журналістка з позивним "Рута"

26 квітня стало відомо, що на фронті загинула Алла"Рута" Пушкарчук – загинула через фатальний обстріл ворога. Дівчина мріяла про кар’єру театрознавиці, хотіла відкрити власну книгарню, захищала Україну з 2014 року.

В мережі Facebook знайомі "Рути" згадують дівчину, яка загинула, захищаючи Батьківщину.

Читайте також: Загинув за день до 32-річчя. Фоторепортаж з прощання у Києві з активістом Павлом Петриченком

Зокрема журналіст та військовий Дмитро Крапивенко написав у Facebook, що Алла "Рута" Пушкарчук пішла на фронт ще в 2014 році, навчалася в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого – мріяла про кар’єру театрознавиці.

Крапивенко згадує, як вперше зустрівся з "Рутою":

"Ветерансько-волонтерська пошта повідомила мені про неї як "є одна мала, воювала у "Правому секторі", зараз намагається знайти себе у цивільному житті, має журналістський досвід, може візьмеш її в "Тиждень"?.Це був 2018-ий. Ми зустрілися. В Алли був сумний втомлений погляд, вона була дуже затиснута емоційно".

Він зауважує, що на посаді Алла працювала добре, зростала від новинаря до культурної оглядачки. На початку 2020-го Алла вирішила піти працювати у видавничий бізнес.

"Через якийсь час Алла і Тиждень пережили реюніон, це були часи дистанційної роботи, тому вона могла працювати і з рідної Волині і з Харківщини, де жив Максим - її майбутній чоловік", – згадує Крапивенко.

Після початку повномасштабного вторгнення він не сумнівався, що Алла з чоловіком підуть до війська: "Був період, коли ми були зовсім поруч на фронті, але розминулися. Рута прислала мені маршрут, як дістатися Зайцевого (того, що під Бахмутом). Це була справжня дорога смерті, але іншої на той час вже не існувало, і я вдячний їй за ці пунктирні лінії на гугл мапі".

Військовий згадує, як поговорив з "Рутою" останній раз: "Останній (не крайній, на жаль) раз ми говорили з нею вже в цьому році. Домовилися написати один одному, "коли будуть якісь хороші новини". Їх не сталося. Стався фатальний обстріл, який забрав життя Рути".

Він згадує, як дівчина колекціонувала народні прикраси, цікавилася культурним життям та любила викладати фотографії котів у соцмережі. Не терпіла зухвальства та "зайвого пафосу".

"Ніхто не замінить Аллу. Ні в мирному житті, ні в воєнному. Це невідновлювана втрата у повному сенсі", - додає Крапивенко.

Журналістка Наталя Корнієнко також написала про загибель "Рути", згадавши, що дівчина мріяла відкрити власну книгарню:

"Глибока, талановита журналістка. Відчайдушна читачка, яка мріяла після війни відкрити власну книгарню… Сьогодні Рута загинула на фронті під час ракетного обстрілу. ЇЇ вбила Росія, яку я ненавидітиму до кінця життя".

Вона згадує, як Алла працювала журналісткою в "Українському тижні", а потім вирішила податися у "Читомо" на посаду редакторки.

"Ми розвіртуалилися з Аллою під час поїздки на Нью-Йоркський літературний фестиваль, що на Донеччині, який організовувала Віка Амеліна. В автобусі з Краматорська ми багато з Рутою говорили. Вона була до невинності доброю й світлою, я захоплювалася нею і не йняла віри, що такі люди досі трапляються у цьому з ненайкращих світів", – додає Наталя Корнієнко.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на війні загинув відомий комбриг Нацгвардії.

  • Вас також може зацікавити:

"Яра" з "Холодного Яру": під Бахмутом загинула молодий бойовий медик

Загинула легенда: у Черкасах поховали одного з найдосвідченіших бойових командирів

У Миколаєві під час вибухів загинули військові: всі подробиці