RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

В Україні відзначають День піхоти: історія та факти свята 6 травня

У понеділок, 6 травня, в Україні відзначають День піхоти ЗСУ. Це професійне свято основного роду військ у Сухопутних військах України, воно було встановлено у 2019 році.

"Апостроф" публікує історію та головні факти свята.

Читайте також: У топі танкіст, штурмовик та вогнеметник: хто в Україні заробляє найбільше

Піхоту в армії називають "скелетом, м'язами та основою". Її роль у війні є ключовою, бо без піхоти неможливі ні наступ, ні оборона. І хоча піхота не може діяти ефективно без підтримки танків, авіації, артилерії, а також без взаємодії з підрозділами розвідки саме піхотинці несуть на собі основні тяжкості війни.

Дата 6 травня була обрана невипадково: цього дня 1648 року козацьке військо на чолі з Богданом Хмельницьким розбило армію Речі Посполитої під Жовтими Водами. Також 6 травня відзначається День святого Юрія Побідоносця, якого запорожці вважали одним зі своїх покровителів.

Крім того, піхота козаки були базою війська. Не дивно, що дату 6 травня запозичили й сучасні піхотинці Збройних сил України.

Водночас на сайті міністерства оборони України вказується, що Сухопутні війська, куди входить піхота, — це головний носій бойової могутності ЗСУ. За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань піхота відіграє вирішальну роль у виконанні ЗСУ своїх функціональних завдань як у мирний, так і у воєнний час.

Раніше "Апостроф" повідомляв про удар ATACMS по полігону росіян на Луганщині.

  • Вас також може зацікавити:

Росіянам доведеться придумувати нову сакральну дату: які шанси у ворога захопити Часів Яр

Можливості ЄС в 20 разів більші: Росія наближається до повного вичерпання запасів зброї

Ворог всерйоз націлився на Часів Яр: яка ситуація в найгарячішій точці фронту