RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

Коли почнуть штрафувати ухилянтів: в Міноборони назвали терміни

Заступник міністра оборони із цифровізації Катерина Чорногоренко розповіла, що терміни штрафування за неявку до ТЦК та СП збільшили до трьох місяців.

Про це пише Sud.ua.

Читайте також: Як отримати відстрочку від мобілізації: зразок для подання заяви

"Чому громадяни мали такий статус? Якщо людина порушувала правила військового обліку - наприклад, ігнорувала повістки, ТЦК звертався до Національної поліції. Але, фактично, кількість таких звернень становить близько 25%", - розповіла Чорногоренко.

За її словами, згідно із законодавством такий "розшук" мав свої терміни.

"Адже до 19 травня адміністративне стягнення могло бути накладене не пізніше двох місяців з дня порушення правил військового обліку. Зараз цей термін - 3 місяці з дня виявлення, але не пізніше одного року з дня вчинення", - зазначила вона.

Як відомо, президент Володимир Зеленський підписав закон (законопроект 10379), згідно з яким осіб, які не стали на військовий облік або не оновили дані, зможуть штрафувати від 17 тисяч до 22,5 тисяч гривень. При цьому штрафи можуть накладатися заочно. А протокол, на підставі якого потім виноситься ухвала ТЦК, пропонують не складати за наявності у ТЦК підтверджуючих документів про отримання виклику. Крім того, цей закон запровадив нові терміни для накладення штрафів.

Раніше "Апостроф" розповідав, що нового в законопроєкті про мобілізацію для військових та їхніх сімей.

  • Вас також може зацікавити:

Догляд військовозобов'язаного за сестрою: коли можуть дати відстрочку

Привілеї для обраних: скільки своїх помічників зможе забронювати нардеп

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроекти

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.