RU  UA

На Заході нарешті зрозуміли, що доктрина війни змінилася: що означає відправка в Україну інструкторів

Відправка західних інструкторів в Україну для навчання наших бійців більш потрібна Франції та Німеччині.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів командир підрозділу ЗСУ Денис Ярославський.

Читайте також: Країни Балтії і Польща допустили відправку військ в Україну: названо умову

"Наші бійці, коли проходять навчання в країнах НАТО, тамтешні інструктори самі беруть записники і записують, що їм розповідають наші воїни щодо специфіки ведення бойових дій проти росіян. Вони самі багато чому можуть навчити європейців, оскільки мають значний досвід протидії росіянам на полі бою, а не лише знають теорію”, - зазначив офіцер.

За його словами, українці вдячні президенту Макрону за його позицію щодо відправлення інструкторів до України. Йому слід це зробити, зокрема, для того, щоб тут в Україні обкатати новітні технології та підготуватися до війни з РФ, яка може відбуватися вже на території країн Альянсу.

"Кремль у жодному разі не залишить своїх агресивних намірів проти країн НАТО, тому їм слід готуватися вже зараз, тут на місці в Україні вивчаючи всі особливості бойових дій нового типу. Ми в Україні розуміємо, що таке БПЛА, ударні підрозділи БПЛА і навіть таке дронові війська. У країнах НАТО такого рівня розуміння немає. Ми з ними часто спілкувалися - у НАТО все ще керуються класичними уявленнями про війну. Якщо говорити про "обережність" Німеччини в цьому питанні, то Шольц орієнтуватиметься на те, як поведуться основні країни НАТО, особливо США”, - сказав Ярославський.

Він наголосив, що не треба думати, що Франція готова відправити інструкторів до України, а ФРН ні.

"Позиція Шольца, залежно від того, яку позицію займуть США, може змінитись за добу, що вже й було. Якщо Німеччина побоюється відправляти саме інструкторів, групу фахівців можна називати інакше. Замість слова "інструктори" можна використовувати вислів "фахівці із спільного застосування безпілотних бойових систем". І спільно тут діятимуть фахівці з України, Франції та Німеччини", - додав Ярославський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Еммануель Макрон зробив нову заяву про введення західних військ в Україну.

  • Вас також може зацікавити:

Україна отримала нову систему ППО Iris-T: на що вона здатна

США мають дати дозвіл: спікер Джонсон висловився про удари України по військових цілях у РФ

Якщо Росія нападе на країни НАТО: скільки доведеться чекати допомоги від Альянсу