RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Які документи потрібні для виїзду з України: у ДПСУ розповіли про оновлені правила

Відтепер QR-код який міститься у мобільному додатку "Резерв+" є чинним військово-обліковим документом для пред’явлення на кордоні, так само як документи у "Дії".

Про це розповів речник Держприкордонслужби полковник Андрій Демченко.

Читайте також: Виїзд з України жінки з дітьми: які треба мати документи

"Міністерством оборони було анонсовано можливість оформлення військово-облікового документу в електронній формі з використанням мобільного додатку. У зв’язку з цим Державна прикордонна служба України зазначає, що в пунктах пропуску на кордоні заходи прикордонного контролю відбуватимуться як і раніше з дотриманням норм чинного законодавства" - каже Андрій Демченко.

Також чиновник зазначив, що рішення про пропуск людей прийматимуться на підставі наявності всіх необхідних умов для проходу та документів, що дають підставу для перетину кордону.

"Зокрема, це стосується й наявності у військово-облікових документах у паперовій чи електронній формі інформації з зазначенням підстав про звільнення від мобілізації, або виключення з військового обліку за станом здоров’я", - каже чиновник.

Пан Демченко наголосив, що прикордонники радять військовозобов'язаним уважно перевіряти інформацію про дозвіл на перетин державного кордону у військово-облікових документах, особливо в електронному вигляді.

Для унеможливлення використання підроблених цифрових документів прикордонники, при необхідності, здійснюють перевірку інформації з військово-облікових документів через систему "Оберіг".

У разі невідповідності даних, представники ДПСУ мають право відмовити громадянину у перетині кордону на виїзд з України.

Раніше "Апостроф" розповідав про те, чи вимагатимуть військово-обліковий документ у сервісних центрах.

  • Вас також може зацікавити:

Нові правила: чи випускатимуть чоловіків за кордон без оновлення військових даних

Що робити українцям без дійсного закордонного паспорта: варіанти перебування у Чехії

Виїзд за кордон з 18 травня: шість категорій військовозобов'язаних повинні мати облікові документи