RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Порошенко веде подвійну гру, що може погано для нього закінчитися: експерт назвав важливу проблему в законах по Донбасу

Формулювання законів по Донбасу, в яких немає визнання Росії державою-агресором, свідчить про те, що президент України Петро Порошенко грає в подвійну гру і намагається всидіти на двох стільцях, що може дуже погано позначитися на його перебуванні при владі.

Про це в бліц-інтерв'ю "Апострофу" заявив військовий експерт Олег Жданов.

"Волкер (спецпредставник Держдепу США Курт Волкер, - ред.) же не просто так приїжджав до Києва. У першу чергу, він приїжджав, щоб нас насварити. Вони-то з Росією розберуться, але ми ламаємо всю гру Сполученим Штатам, всю складну багатоходівку по тиску на РФ, тому що ми робимо все всупереч інтересам США. Ми обіцяємо одне, а робимо рівно протилежне, як примхлива жінка", - зазначив він.

Жданов уточнив, що Україна пролонгувала закон про "особливий статус" Донбасу (про особливе самоврядування ОРДЛО), але при цьому провалила закон про деокупацію територій і визнання Росії країною-агресором.

"Це ж був, в першу чергу, закон, який був потрібен США для того, щоб продовжувати тиснути на Росію. І питання про надання нам миротворців залежить безпосередньо від цього закону. Ніхто не дасть миротворців, поки не буде визнано факт війни - ні ООН, ніхто", - підкреслив експерт.

Він додав, що для тиску на Росію США і надалі планують використовувати санкції.

Разом з тим, Жданов додав, що Волкер провів зустріч з депутатами і спікером ВР Андрієм Парубієм, щоб розуміти, чи буде проголосований закон про деокупацію територій і визнання Росії країною-агресором і уточнити формулювання.

"Адже Росія не названа агресором, а сказано, що вона проводить агресію. Угорщина теж проводить агресію, блокуючи наші європейські прагнення - ось це агресивні дії, агресивна політика, але не агресія в плані війни. А питання окупації в законі взагалі не позначені. Написано , що окуповані території, але не вказано, ким саме. Немає прямого зв'язку. І найголовніше - в назві закону немає ні агресії, ні окупації. Все зроблено на догоду РФ... ", - сказав експерт.

На думку Жданова, Волкер не відступиться, на кону його політична кар'єра.

"Або він вирішує кризу на Донбасі і стає героєм нашого часу, або він вилітає з великої політики з такою ганьбою, як людина, яка не в змозі довести до кінця переговорний процес. У нього мандат Білого дому на вирішення цієї кризи. І він зараз буде робити все що завгодно в цьому ключі, щоб домогтися результату", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Волкер не просто так приїжджав в Україну, для Кремля готують серйозну дубинку - військовий експерт".