RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Саакашвілі запустив питання турбулентності: експерт вказав на ряд важливих наслідків для України

Лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі своїм поверненням в Україну запустив процес політичної турбулентності і створив опозиційний ("антипорошенківський") майданчик у вигляді наметового містечка перед парламентом.

Про це "Апострофу" заявив експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко.

За його словами, останні події (невдала спроба арешту Саакашвілі) вказують, що джерелом виникнення політичної дестабілізації не є екс-президент Грузії і його прихильники, а непродумані і безграмотні дії влади щодо нього.

"Ситуація навколо Саакашвілі має кілька важливих загальних наслідків: зниження авторитету президента, ГПУ (Генеральної прокуратури України, - ред.) і СБУ (Служби безпеки України - ред.); збільшення втоми і недовіри до влади з боку українського суспільства, посилення конкуренції між групами впливу у владі (БПП і НФ); актуалізація питання дострокових виборів; активізація питання створення антипорошенківського руху навколо Саакашвілі і об'єднання опозиції; зниження довіри до української влади з боку США і ЄС (особливо на фоні війни ГПУ проти НАБУ); підвищення уваги до Саакашвілі і невелике зростання його підтримки в українському суспільстві", - зазначив Петренко.

Експерт підкреслив, що в 2018 році при виникненні болючого питання, здатного отримати відгук серед населення, так званий "Міхо-майдан" може стати базою об'єднання незадоволених, що може привести до значних політичних змін.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Порошенку загрожує поява несподіваного суперника, а олігархи в Україні розділилися на два табори".