RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Кремлі дали важливий сигнал: з'явився прогноз по зміні ватажка бойовиків ДНР

Незважаючи на недавні чутки про те, що Кремль замінить ватажка бойовиків так званої "ДНР" Олександра Захарченка, найближчим часом це навряд чи станеться, оскільки його куратор в Росії, Владислав Сурков, зберіг свою посаду.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів журналіст і блогер Денис Казанський.

За його словами, орієнтуватися в підкилимних конфліктах і інтригах, що відбуваються в окупованому Донецьку, досить важко, оскільки офіційної інформації про це немає.

"Чи може бути змінений Захарченко? Абсолютно незрозуміло, тому що жодної офіційної інформації в нас немає, ми задовольняємося якимись чутками з кулуарів. Ось була певний час інформація, що Суркова зняли (відсторонили від курування псевдореспублік окупованого Донбасу, - "Апостроф"). Усі ці хлопці, опозиція Захарченку, святкували, раділи. Я читаю їх Telegram-канали, соціальні мережі, вони говорили: "От здорово, нарешті прибрали Суркова, Сурков – зрадник, довів ситуацію на Донбасі до патової ситуації, підписав ці Мінські угоди, які ні до чого не призводять". Ці російські яструби вважають Суркова дуже поганим менеджером і зрадником справи "Новоросії". Вони всі раділи, і, виходячи з їхніх емоцій, я вважав, що Суркова прибрали", - говорить Казанський.

Однак, оскільки Сурков поки що зберіг свій пост в Москві, то Захарченко також навряд чи буде усунений.

"Тепер прийшла інформація, що Сурков, виявляється, залишився. Кажуть, що він все ще курирує напрямок Донбасу. Це означає, що розраховувати на зміщення Захарченка не доводиться, тому що Захарченко – це близька людина Суркова. Від Суркова залежить, буде Захарченко чи його не буде. Якби Суркова прибрали, швидше за все, Захарченко полетів би слідом за ним. І багато хто в ДНР на це розраховував. Зараз же вже неясно. Швидше за все, нічого не буде, Захарченко напевно залишиться", - зазначає журналіст.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Денисом Казанським: Серед ватажків ДНР з'явилися нові інтриги, а людину Путіна вважають зрадником.