RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Частково складається з кадрових військових: стало відомо про появу в Сирії нової російської ПВК

У Сирії з весни 2018 року діє нова приватна військова компанія (ПВК) "Патріот", яка, імовірно, пов'язана з Міністерством оборони РФ.

Про це повідомляє "Дождь" з посиланням на свої джерела.

За словами генерала-полковника у відставці Леоніда Івашова, "Патріот" формується в тому числі з кадрових російських військовослужбовців. Це і діючі фахівці Головного управління Генштабу РФ, і військові юристи, і бійці Сил спеціальних операцій.

Одне з джерел розповіло, що в Сирії нова ПВК більше займається охороною приватних осіб, тоді як ПВК "Вагнера" частіше бере на себе бойові завдання. Інше джерело сказало, що в "Патріоті" краще ставлять бойові завдання і більше платять - від 400 тис. до мільйона рублів (приблизно 165-415 тис. гривень - ред.). Робота займає місяць-два, більш тривалих контрактів тут не виникає. Командири отримують відсоток від угод між ПВК і замовниками її послуг.

Також повідомляється, що дві ПВК конкурували за отримання контракту, пов'язаного з охороною золотошукачів у Центральноафриканській республіці. За словами джерела, контракт дістався ПВК "Вагнера".

Відзначається, що, крім "Патріота", є й інші компанії, які виходять на ринок. Точні їх назви невідомі. Є тільки інформація, що вони входять до Лівії, Ємену, Судану, Брунею. Одна з ПВК охороняє будівництво російської бази в Бурунді. За словами джерела, двісті фахівців координують свої дії з Міністерством закордонних справ, Військово-космічними силами РФ і Федеральною службою безпеки.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі розкрили імена російських військових, загиблих у травні в Сирії.