RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Валіть з Москви: в мережі з'явилася розповідь жителя Донбасу про "паспорт ДНР"

Мешканець окупованого Донецька розповів про те, що навіть в Росії так звані "документи" ОРДО приносять тільки додаткові проблеми.

Відео розповіді донеччанина з'явилося в соціальних мережах.

За його словами, він з друзями вирушив у квітні 2018 року в Москву на заробітки.

"Ми думали буде все просто, але виявилося не просто. Ми приїхали в Москву влаштовуватися на роботу і у нас попросили паспорта. Паспорти у нас були денеровські. Нас природно не брали на роботу", - каже Толік, як представився оповідач.

Однак донеччан з "паспортами ДНР" не тільки не брали на роботу, їм навіть відмовлялися продавати спиртне.

"І був такий випадок. З друзями пішли в магазин, хотіли взяти горілки випити. А з нами був товариш йому 24 роки, а виглядає на 19 років. І продавщиця попросила у нього паспорт. Він показав їй "паспорт ДНР". Вона не продала нам нічого і сказала: "Валіть звідси з Москви. Від вас тільки одні проблеми", - поскаржився житель Донецька.

"Але ми як би знайшли роботу, попрацювали трохи, місцеві там теж були бригади. Коли ми попрацювали з нами почався розрахунок. Нам дали копійки, а з іншими бригадами розрахувалися повністю, до копієчки. Ну і ми поїхали додому. На вокзалі доколупались до нас менти , нас було п'ятеро, один житель Маріуполя, ну, а ми всі з Донецька. Той, що житель Маріуполя, його відпустили відразу, ну, а нам почали колупати мізки, потім попросили трохи грошей. Ми їм скинулися по дві тисячі. І вони нас відпустили", - закінчує свою розповідь Толік.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", в Києві СБУ знайшла водія машини з номерними знаками, на яких була зображена символіка так званої ДНР.