RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Резонансна ДТП з Зайцевою: суддя виправдав підозрювану у іншій справі

Суддя Київського районного суду Харкова Віктор Попрас, який розглядає справу про резонансну ДТП в Харкові на вулиці Сумській з шістьма загиблими, виправдав жінку, обвинувачену у вбивстві свого коханця.

Відповідний документ був опублікований в Єдиному реєстрі судових рішень, передає newsroom.kh.ua.

За даними слідства, 20 квітня 2016 року харків'янка в стані наркотичного сп'яніння прийшла в гості до свого знайомого. Між ними відбулася сварка, в ході якої дівчина вистрілила йому в груди з револьвера під патрон Флобера. Від отриманих травм потерпілий помер на місці.

Під час розгляду підсудна не визнала своєї провини і заявила, що планувала забрати у жертви роутер, проте так і не зустрілася з ним. Свої свідчення вона пояснила побиттям співробітниками поліції. Мати мешканки Харкова розповіла, що її дочка не вживає наркотики, а батько повідомив про синці і шишки, що з'явилися під час перебування підозрюваної в райвідділі.

Мати загиблого, в свою чергу, заявила, що у дівчини були магнітні ключі від під'їзду, а син розповідав їй про наявність у нього зброї. Згідно з результатами огляду телефону підсудної, в день вбивства вона дзвонила жертві на мобільний і домашній, а також писала sms-повідомлення. О 10:20 вона попросила чоловіка винести їй незазначений предмет і до 10:49 перебувала в зоні покриття мобільної станції біля його будинку. Смерть хлопця, за даними експертизи, наступила між 10:30 і 13.00. При цьому останні повідомлення коханка відправила загиблому о 14:49.

Слідчі вказали, що до свого вбивці він вийшов в нижній білизні, а значить, добре знав його. Стало також відомо, що дівчина внутрішньовенно вживала наркотики.

Суддя Наталя Бородіна в жовтні 2017 року визнала дівчину винною в заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть людини, і засудила до восьми років позбавлення волі. Однак ні прокуратура, ні адвокат не погодилися з цим рішенням і подали скарги на нього. У січні Апеляційний суд Харківської області ухвалив знову розглянути справу в першій інстанції.

Під час повторного розгляду дівчина уточнила, що планувала помиритися з хлопцем, тому слала йому sms і голосові повідомлення. Після цього вона нібито попрямувала до подруги на манікюр. Знайома підсудної, згідно з отриманою судом довідки, живе в зоні дії тих же базових станцій, що і загиблий. Батько і адвокат харків'янки також заявили, що їх не пускали в відділення поліції під час допиту.

Суд врахував дані показання, а також прийшов до висновку, що перебування жінки в тамбурі, де був знайдений труп, нічим не доведено. Крім того, служитель Феміди визнав взяті у неї біологічні зразки отриманими з порушеннями, а також повірив в свідчення жительки Харкова про побиття поліцейськими. У зв'язку з цим суддя Віктор Попрас виніс виправдувальний вирок.

При цьому, Харківська прокуратура і мати загиблого не погодилися з цим рішенням і подали нову апеляцію. Однак її розгляд служителі Феміди призначили на 20 червня 2019 року.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на суді по ДТП з Зайцевою стало відомо про новий поворот у справі.