RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

На Прикарпатті через розгул стихії зникло озеро: фото і відео

На Івано-Франківщині, де вирує руйнівний паводок, через зсуви зникло карпатське озеро Криве, яке утворилося в 2008 році також під час паводку.

Про це в Facebook написала волонтер Яніна Лучейко.

За її словами, інцидент стався на Верховині, біля селища Кривець, де сталося три зсуви.

"Один зсув повністю перегородив дорогу в селище. Люди залишилися відрізаними. Зсув пройшов недалеко від житлового будинку. Зникло невелике карпатське озеро Криве. Два зсуви відбулися навколо озера, природну дамбу знесло і все понесло в Чорний Черемош", - сказано в публікації.

Волонтер додала, що це озеро утворилося в 2008 році так само під час повені. Тоді обвал перекрив потік, даючи життя новій природної локації.

Крім того, вода винесла з берегів карпатських річок все сміття.

"Черемош і його притоки начисто змили все, що люди так довго збирали. Все сміття незабаром опиниться в морі і хто знає, може люди, які відпочивають на пляжі зможуть впізнати свої речі", - з гіркотою пише Лучейко.

Озеро Криве було красивим, наповненим чистою холодною водою. На його берегах відпочивали місцеві жителі. При цьому вони залишали після себе величезну кількість сміття. Так виглядало озеро в листопаді 2019 го року.

23-го червня цього року природа "помстилася" - озеро Криве засипало землею.

Як повідомляв "Апостроф", в Чернівцях 24 червня через різкого підйому рівня води в річці Прут підтоплено "Калинівський ринок" та приватний ринок "Добробут". Є загроза затоплення і автомобільної дороги в Чернівцях.